Stranica
Home > Auto > Dodge veruje da elektrina sportska vozila imaju budunost

Dodge veruje da elektrina sportska vozila imaju budunost


Uprkos posveenosti amerikoj tradiciji, Dodge veruje da i elektrina sportska vozila imaju budunost.Dodge je jedan od sinonima za amerike “muscle” cars, njegov Challenger ini “sveto trojstvo” sa Ford Mustangom i Chevrolett Camarom.

Meutim, savremeni trendovi ne idu na ruku tradicionalnim snanim SUS motorima, pre svega zbog ekolokih normi pa se i najkontervativniji proizvoai okreu elektrifikaciji.

Kako bi izbegao “unitenje”, tome e morati da se povinuje i Dodge i svoje “ljute maine” uini ekoloki prihvatljivijim.

Dodge je poetkom godine na Sajmu automila u Detroitu najavio otvaranje fabrike za proizvodnju hibridnih modela, a ove nedelje je to i potvreno.

“Verujem u elektrinu budunosti ovih automobila. To nije nuno loa stvar. Moe biti na struju, moe biti hibrid, u svakom sluaju verujem da e elektrifikacija biti kljuna za budunost automobila visokih performansi”, rekao je Tim Kuniskis, direktor FCA koji kontroloe brend Dodge.

“Videli ste u LaFerrariju, videli smo u Porscheu 918, videli ste u Hondi NSX. Postoji apsolutna prednost u performansama, samo je pitanje vremena kada e to i kupci prihvatiti”, dodao je Kuniskis.Izvorni link

Slični artikli

Top