Stranica
Home > Auto > EuroNCAP potvrdio: Tesla Model 3 je jedan od najbezbednijih automobila na svetu VIDEO

EuroNCAP potvrdio: Tesla Model 3 je jedan od najbezbednijih automobila na svetu VIDEO


Nezavisna evropska agencija za ispitivanje bezbednosti novih modela testirala je nekoliko automobila koji su se nedavno pojavili u Evropi, meu kojima se posebno istakla amerika elektrina limuzina.Foro: EuroNCAP promo

Model 3 je na najnovijim EuroNCAP testovima ostvario jedan od najboljih rezultata ikada, saoptili su iz te organizacije. To to je Teslina elektrina limuzina dobila maksimalnih 5 zvezdica nije neto posebno, s obzirom da su mnogi novi modeli automobila takoe zasluili najviu ocenu. Tek kada se pogledaju rezultati testa po kategorijama, vidi se koliko je vredan rezultat ostvario Model 3.

Naime, Teslina limuzina zabeleila je skor od ak 96% kada je re o bezbednosti odraslih putnika. Jedini automobil koji je ostvario ovako visok rezultat bio je Mercedes A klase (proglaen za najbezbedniji model u 2018. godini po EuroNCAP-u).

to se tie sistema asistencije, Tesla Model 3 tu nema premca. Sa skorom od 94% daleko je nadmaio sve rivale, pa i pomenuti Mercedes A klase, koji je 2018, kada su kriterijumi bili neto blai, imao skor od 75%.

Kada je re o oblasti zatite dece-putnika, Teslina elektrina limuzina ostvarila je rezultat od 86%, to je takoe odlian skor iako za 5% slabiji od onog koji je 2018. imao Mercedes A klase. Neto slabiju ocenu Model 3 je dobio na polju zatite peaka, 74% (tu je Mercedes A klase briljirao sa 92%).

Pogledajte video:Izvorni link

Slični artikli

Top