Stranica
Home > Auto > FIAT planira model 500 i u “Golf” klasi

FIAT planira model 500 i u “Golf” klasi


Italijanski FIAT najavljuje proirenje ponude modela u okviru svoje porodice “500”.Foto: FIAT promo

FIAT e pokuati da istoristi popularnost malog gradskog automobila i ubaci i vee verzije posveene porodinom prenosu.

“To je posebno vano u junoj Evropi”, rekao je direktor FIAT-a u okviru FCA grupacije Oliver Fransoa.

Cilj FIAT-a je da balansia izmeu dve dimenzije – FIAT 500 porodice i porodinog prevoza. Tu nee biti velikih automobila, ni premijum ni sportskihvozila jer kako kae Fransoa, nemaju “legitimitet”.

FIAT e se malo vie ukljuiti u najpopularniji evropski segment, C klasu (VW Golf, Ford Focus, Opel Astra, Renault Megane) gde ve godinama nema dostojnog predstavnika (Tipo je ipak budetska verzija koja ne moe da parira pomenutim konkurentima), ali Fransoa naglaava da nee preterano.

Svi modeli e biti rasponu 3,5 metara do 4,5m duine, a FIAT eli i vie elektrinih modela. “Potrebno nam je vie 500 modela kako bi imali legitimitet da poveamo cenu”, kae direktor FIAT-a.

Foto: FIAT promo

Foto: FIAT promo

Elektrifikaciju e predvoditi naravno osnovni 500, koji bi ak mogao da odustane od tradicionalnog oblika sa troje vrata i postane konkurentniji sa petoro, moda ak i sa “suicide” vratima kao kod BMW i3.

Oekuju se i nova generacija krosovera 500X te tradicionalni 500 Giardiniera, svojevrsna karavanska verzija popularnog “Fie”.

FIAT planira i da elektrifikuje novu Pandu, koja e stii 2021. bazirana na konceptu Contoventi. Elektrina Panda se oekuje dve godine nakon premijere nove genracije.

Pre nekoliko dana smo najavili i novi FIAT-ov krosover koji e biti svojevrsni naslednik modela Punto, koji e koristiti istu platformu kao Jeep Renegate i predstojei Alfa Romeo Tonale, a koji e se najverovatnije proizvoditi u Kragujevcu.Izvorni link

Slični artikli

Top