Stranica
Home > Auto > FIAT potvrdio razvija SUV koji e se praviti u Srbiji

FIAT potvrdio razvija SUV koji e se praviti u Srbiji


Direktor FIAT Automobila Oliver Fransoa potvrdio je da italijanska kompanija razvija SUV koji e se najverovatnije praviti u Srbiji.FIAT 601 je model koji bi mogao da se pravi u Srbiji

Italijanski porodini krosover srednje veliine e se praviti u pogonu u Kragujevcu uz novi Fiat 500L, iako se spekulisalo da bi mogao da ga zameni.

Imae sedam sedita, a pokretae ga FireFly benzinski motori i novi blagi hibridni pogon. Nema informacija o dizelu, mada se oekuje da i on bude standardna opcija.

Proitajte jo ta je FIAT 601 iji se dolazak najavljuje u Kragujevac?

FIAT se od sledee godine fokusira na elektrifikaciju svoje game, svi modeli e dobiti elektrini pogon.

“Konvencionalni automobili su se dobro prodavali do jue, nismo se menjali jer zato bi neko platio 9.000 evra vie na isti elektrini automobil? Sada su stvari drugaije, to vie nije izbor, postaje obaveza”, prokomentarisao je Fransoa ukljuivanje FIAT-a u trku u elektrifikaciji.

A pravie i novi elektrini model Fiat Contoventi sa pet sedita i prtljanikom od 380 litara koji e popuniti prazninu u B segmentu prestankom proizvodnje Punta.

Proitajte jo
FIAT ne odustaje od Kragujevca – 500L postaje SUV od 18.000 evra?

Contoventi e sa jednom baterijom e moi da pree 150 kilometara, a duina od preko etiri metra e mu omoguiti ugradnju ukupno etiri modula i autonomoju od 600 km.

S obzirom da baterije kotaju 3.500-4.000 evra, verzija sa produenom autonomijom e kotati do 31-32 hiljade evra. Poetna cena e biti oko 15.000.

Proitajte jo Fiat Centoventi koncept: “Demokratski” odgovor na elektrinu mobilnost

Raspolagae sa sagom 120-150 KS i ubrzavazi 0-100 km/h za oko osam sekudi uz maksimalnu brzinu 150 km/h.Izvorni link

Slični artikli

Top