Stranica
Home > Auto > Ford Explorer se vraa u Evropu

Ford Explorer se vraa u Evropu


Posle nekoliko godina odsustva sa evropskog trita, Ford e vratiti svoj popularni SUV na “Stari kontinent”.Foto: Ford promo

Ford je pre nekoliko meseci predstavio novu generaciju Explorera, koji bi mogao da se nazove “amerikim Golfom” u smislu popularnosti u “narodu”.

Od kako je Ford predstavio Explorer 1990, Amerikanci su poludeli za njim pa je prodat u 7,5 miliona primeraka, a posebno je popularan kod snaga reda.

Meutim, s obzirom na lo prijem Explorera sa V6 motorom u Evropi, esta generacija e stii samo u elektrifikovanoj verziji.

Plug-in hibrid Explorer pokree trolitarski EcoBoost V6 turbo-benzinac od 350 KS uparen sa elektromotorom snage 100 KS, a ukupni obrtni momenat je 840 Nm.

Snaga se na sva etiri toka prenosi desetobrzinskim automatikom, a Explorer bi na samo elektrinu energiju trebalo da ima autonomiju od 40 kilometara.

U kabini este generacije Explorera nalazi se najnovija tehnologija s robusnom i vrhunskom zavrnom obradom, uz instrument tablu veliine 12,3 ina.

Foto: Ford promo

Foto: Ford promo

Osnovna oprema nudi bogat paket: 10,1-inni ekran osetljiv na dodir, Ford SYNC 3, prikljuak za modem Ford Pass i audio sistem Bang&Olufsen, prednj sedita sa grejanjem, te moderni bezbednosni sistema praenja trake, start/stop, inteligentni sistem kontrole brzine s prepoznavanjem saobraajnih znakova, funkcija koenja u hitnom sluaju…

Explorer poseduje i sedam razliitih oblika vonje u zavisnosti od terena kojim se kree, a na rotacioni kontrolor biraju se sistemi: Normal, Sport, Dirt Road, Slippery, Trailer, Eco i dodatne posebne postavke za duboki sneg ili pesak.

Ford Explorer se u Evropi oekuje krajem 2019. u paketima opreme ST-Line i elegantnom Platinum.

Foto: Ford promo

Foto: Ford promoIzvorni link

Slični artikli

Top