Stranica
Home > Auto > Frankfurtske ekskluzive: Lamborghini Sian od 3,3 miliona evra FOTO

Frankfurtske ekskluzive: Lamborghini Sian od 3,3 miliona evra FOTO


Najjai produkcijski Lamborghini u istoriji proizvodie se u maloj seriji od svega 63 primerka, a svi automobila su rasprodati i pre premijere.Foto: Newspress

Italijanski proizvoa predstavio je na frankfurtskom auto-salonu Sian – svoj prvi hibridni model. U srcu pogonskig sistema nalazi se atmosferski 6.5-litarski V12 motor koji se kroisti i u Aventadoru SVJ gde proizvodi 770 konjskih snaga. U Sianu atmosferac je uparen sa 48-voltnim “blagim” hibridnim sistemom zahvaljujui emu automobil raspolae sa ak 819 ks (602 kW). Na taj nain ovaj model je postao najsnaniji produkcijski Lambo u istoriji.

Foto: Newspress

Foto: Newspress

Snaga se prenosi na sva 4 toka, a automobil iz mesta do stotke stie za 2,8 s, to je u rangu sa Aventadorom SVJ. Maksimalna brzina je 350 km/h. Lamborghini se pohvalio i da Sian ubrzava 30-60 km/h za svega 0,2 s, a od 70 do 120 km/h za samo 1,2 s.

Foto: Newspress

Foto: Newspress

Italijanski proizvoa planira ogranienu seriju od 63 vozila, a poetna cena jednog primerka iznosi ak 3,3 miliona evra. Ovako visoka suma ipak nije bila prepreka da sva 63 automobila pronau svoje vlasnike i pre zvanine premijere.

Foto: Newspress

Foto: Newspress

Foto: Newspress

Foto: NewspressIzvorni link

Slični artikli

Top