Stranica
Home > Auto > Frankfurtske premijere: Novi Renault Captur FOTO

Frankfurtske premijere: Novi Renault Captur FOTO


Renault je na salonu automobila u Frankfurtu premijerno izloio drugu generaciju svog popularnog krosovera.Foto: Renault promo

Pionir klase urbanih krosovera, Captur je od debija 2013. prodat u vie od 1,2 miiona jedinica po emu je najprodavaniji u svom segmentu u Evropi.

Druga generacija dolazi u neto veim dimenzijama inspirisana novim Cliom. Bazirana na novoj CMF-B platformi, novi Captur ima 85% lakih delova u odnosu na prethodnika, a uz optimizovanu aerodinamiku sada je tii i ekonominiji.

Foto: Renault promo

Foto: Renault promo

Novi Captur je dui 11 cm u odnosu na odlazeu generaciju sa dva centimetra duim meuosovinskim rastojanjem, a u zavisnosti od opreme dolazi na felnama veliine do 18 ina uz potpuno LED farove i zadnja svetla.

Renault nudi 11 razliitih farbi karoserije uz etiri krova, a uz tri paketa omoguava ak 90 razliihih shema po emu je jedinstven u segmentu.

Foto: Renault promo

Foto: Renault promo

Krosover je zadrao LED farove u obliku slova C koji su usklaeni sa branikom, a uz zadnja svetla slinog oblika Captur dobija karakteristian izgled uz nekoliko hromiranih lajsni na bonim panelima.

Kupci e moi da biraju i dodatke poput krovnih ina i panoramskog krova na otvaranje.

Foto: Renault promo

Foto: Renault promo

Ukoliko sve ve videli novi Clio, unutranjost Captura se ne razlikuje mnogo, na komandnoj tabli dominira veliki vertikalni ekran, a ispod njega gomila dugmia za kontrolu razliitih funkcija.

Novi Captur ima prtljanik kapaciteta 536 litara, a u raznim odeljcima u enterijeru moe da se “nakupi” dodatnih 27 l.

Foto: Renault promo

Foto: Renault promo

to se tie pogona, novi Captur dolazi sa 1.0 i 1.3-litarskim benzinskim agregatima snage 100-155 KS, te jednom dizelskom 1.5-litarskom dCi jedinicom sa 115 KS.

U zavisnosti od izbora motora, na raspolaganju su petostepeni i estostepeni manuelni, te sedmostepeni automatizovani menja sa dvostrukim kvailom.

Novi Captur e imati i plug-in hibridnu verziju koja e moi da pree 45 kilometara samo na elektrinu energiju.Izvorni link

Slični artikli

Top