Stranica
Home > Auto > Here zapoinje mapiranje Srbije – B92.net

Here zapoinje mapiranje Srbije – B92.net


Kompanija koja se bavi uslugama digitalnog mapiranja i lokacijskih servisa, mapiraće od jeseni delove Srbije trodimenzionalnom tehnologijom.Foto: Here promo

Here planira da vozi ulicama Srbije tokom oktobra i novembra 2019, koristei automobil opremljen najsavremenijom tehnologijom za snimanje visoko preciznih podataka o putevima, ukljuujući vertikalnu i horizontalnu saobraajnu signalizaciju.

Jasno obeleeno vozilo ove kompanije takoe će nainiti 3D i panoramske snimke ulica, kao i kljunih taaka kao to su prodavnice, benzinske pumpe i restorani.

Informacije će se koristiti u izradi detaljnih mapa Srbije dizajniranih, izmeu ostalog, i da podre visoko autonomna vozila i druge napredne usluge koje treba da poboljaju bezbednost na putevima, smanjuju zaguenja u saobraćaju i omogućavaju lake kretanje u gradskim podrujima.

U narednim nedeljama Here vozilo će saobraćati glavnim putevima irom zemlje i ulicama odreenih gradova. U toj kompaniji istiu da e se itav postupak snimanja odvijati bez zaustavljanja i uticaja na normalan tok saobraaja.

Here navodi da je posvećen potovanju i zatiti privatnosti, pa e se snimci sa ulica Srbije obraivati korienjem algoritama za otkrivanje i zamagljivanje lica i registarskih tablica. Panoramski snimci e se objavljivati tek kada su lica i brojevi registarskih tablica zamagljeni.Izvorni link

Slični artikli

Top