Stranica
Home > Auto > iji su automobili najbolji italijanski, nemaki, francuski ili japanski? ANKETA

iji su automobili najbolji italijanski, nemaki, francuski ili japanski? ANKETA


Jedna od velikih dilema u automobilskoj industriji je iz koje zemlje dolaze najbolja vozila.Foto: Volkswagen promo

Generalno miljenje je da najbolja vozila prave Nemci i Japanci, ali su im velika konkurencija Francuzi i Italijani.

Tradicionalno, glavni rivali u Evropi su Nemci i Italijani, koji se ne istiu ba uvek po kvalitetu, ali u dizajnu vozila i motorima im je esto teko parirati.

Rivalitet izmeu Italijana i Nemaca je naravno najvei na Apeninskom poluostrvu, moglo bi se ak rei da su “zakleti neprijatelji” i “veiti rivali”.

Meutim, nedavno su istraivanje o tome iji su autmobili bolji sproveli “neutralni” Britanci, dve kompanije specijalizovane u testiranju, popravci, radu na elektrinim kontrolama vozila i marketingu – Ecu Testing LTD i Search Laboratory.

U ozbir je uzeto odravanje vozila u periodu od est meseci, od 16. januara do 16. juna 2019. godine, a analizirani su podaci automobila iz Italije, Nemake, Francuske i Japana.

Foto: Alfa Romeo promo

Foto: Alfa Romeo promo

Na osnovu ovih podataka, ispostavilo se da su “najgori” automobili oni od nemakih proizvoaa, jer imaju u proseku 53 kvara na 100 jedinica.

Mnoge e iznenaditi podatak da su Italijani 11% bolji, sa 48 kvarova na 100 vozila, dok su znatno ispred njih Francuzi sa 25%.

Verovatno za mnogo je oekivano da su najbolji Japanci, sa tek 17 kvarova na 100 vozila.

Kada su u pitanju elektronske komponente, ak su i tu Nemci gori od Italijana, sa ak 75% kvarova, dok su u tom pogledu daleko najbolji Francuzi sa tek 2%, dok im u lea gledaju i Japanci sa 8%.

Foto: Toyota promo

Foto: Toyota promo

to se tie pojedinanih brendova, ozloglaeni Alfa Romeo je navodno bolji od velike nemake petorke koju ine Volkswagen, Opel, Audi, BMW i Mercdedes.

FIAT nije zablistao, jer se nalazi pri dnu liste pouzdanosti, ali u poreenju sa velikim Mercedesom ima samo dva kvara vie u proseku.

Apsolutno najbolji proizvoa je, opet verovatno oekivano – Toyota, sa tek pet kvarova na 100 jedinica. Iza nje su francuski Renault sa 16 te zemljaci iz Honde sa 20.

Navedeno istraivanje razlikuje se od onog koje je ove godine sprovela amerika marketinka kua JD Power po kojoj su vozila iz Nemake znatno pouzdanija od italijanskih, a najbolji je jedan francuski brend, ali u njihovom istraivanju nije bilo Alfa Romea je zbog slabe prodaje ovog brenda u SAD nisu imali dovoljno pouzdan uzorak.Izvorni link

Slični artikli

Top