Stranica
Home > Auto > Kako izgleda unikatna Toyota u kojoj e se voziti novi japanski car FOTO

Kako izgleda unikatna Toyota u kojoj e se voziti novi japanski car FOTO


Car Naruhito vozie se u ovom luksuznom kabrioletu tokom ceremonije krunisanja 22. oktobra.Foto: Toyota

Nova slubena limuzina sa otvorenim krovom, nazvana “carski paradni automobil”, bazirana je na Toyotinom luksuznom modelu Century. Ovaj kabriolet zamenie Rolls-Royce Corniche koji je bio paradni automobil japanske carske porodice u proteklih 30-ak godina.

Predvieno je da se car Naruhito u ovom automobilu vozi na raznim sveanim dogaajima, ukljuujui i Olimpijske igre u Tokiju 2020. Kada se ne bude koristio, carski Century bie parkiran u jednoj od palata – u Kjotu ili Tokiju.

U odnosu na standardnu limuzinu, Century kabrio ima sklopivi krov (koji e uglavnom biti sputen tokom vonje) i neto drugaiji dizajn zadnjeg dela. Zadnja sedita, u kojima e biti Naruhito, izdugnuta su za 40 mm u odnosu na prednja, kako bi car bio vidljiviji tokom vonje.

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Tehniki detalji nisu saopteni, ali pretpostavlja se da se ispod haube nalazi isti pogonski sistem kao u stadardnoj limuzini. To bi znailo da carski Century ima hibridni pogon koji se sastoji od 5.0 V8 benzinca od 381 ks i 510 Nm, elektromotora i nikl-metal hidrid baterije. Ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema iznosi 431 ks.

Kako je najavljeno, Century kabrio debitovae na ceremoniji 22. oktobra tokom, a Naruhito e se u njemu voziti ulicama Tokija, trasom duine 4,6 km do palate Akasaka.Izvorni link

Slični artikli

Top