Stranica
Home > Auto > Koliko e kotati mala elektrina Honda?

Koliko e kotati mala elektrina Honda?


Iako je re o relativno malom, gradskom vozilu, Honda e uopte nee biti jeftina.Honda e na sajmu u Frankfurtu (Foto: Newspress)

Jedna od najveih prepreka (uz malu autonomiju u vonji) za ekspanziju i masovnu prodaju elektrinih automobila u Evropi i dalje je njihova visoka cena. Kada je Honda na sajmu u Frankfurtu predstavila mali gradski auto na struju oekivalo se da e, pre svega zbog svoje skromne veliine, ovaj model biti neto pristupaniji kupcima.

Japanski proizvoa je u meuvremenu objavio da e bazina Honda e na nemakom tritu kotati od 33.470 evra, bez uraunatih subvencija, dok e bolje opremljeni model sa paketom Advance i snanijim motorom biti za 3.000 evra skuplji.

Mala uteha zaniteresovanim kupcima moe da bude da e osnovni model sa subvencijama imati cenu ispod 30 hiljada evra, odnosno da e kotati 29.470 evra.

Foto: Newspress

Foto: Newspress

Podseamo, osnovni model za pogon koristi elektromotor od 136 ks (100 kW), dok je snanija varijanata opremljena elektrinim agregatom od 154 ks (113 kW). Honda se pohvalila da jai model ubrzava od 0 do 100 km/h za oko 8 sekundi.

Baterije su kapaciteta 35,5 kWh, a japanski proizvoa tvrdi da spadaju meu najkompaktnije u klasi. Honda e e prema fabrikim podacima sa jednim punjenjem baterija moi da pree do 220 km.

Zahvaljujui mogunosti brzog punjenja, dopuna do 80% kapaciteta baterija obavlja se uza svega 30-ak minuta.

Potencijalni kupci moi e da narue svoj primerak ve tokom septembra, ali e prvi automobili svojim vlasnicima biti isporueni tek u leto 2020. godine.

Foto: Newspress

Foto: NewspressIzvorni link

Slični artikli

Top