Stranica
Home > Auto > Lamborghini e ipak ograniiti proizvodnju da bi zadrao ekskluzivnost

Lamborghini e ipak ograniiti proizvodnju da bi zadrao ekskluzivnost


U italijanskom proizvoau oekuju da e u 2019. kupcima isporuiti preko 8.000 vozila, to je znaajno vie u odnosu na 2018. godinu kada je prodato 5.750 jedinica.Lamborghini Urus (Foto: Lamborghini promo)

Lamborghini je dobio ono to je eleo i oekivao kada je lansirao trei model, SUV Urus – prodaja je u prvoj polovni godine gotovo udvostruena u odnosu na isti period 2018. U prvih est meseci ove godine isporueno je 4.553 automobila, pa prvi ovek italijanskog proizvoaa, Stefano Domenikali, sa pravom oekuje da na kraju 2019. prodaja nadmai 8.000 jedinica.

Iako je za Lamborghini znaajno da povea prodaju na godinjem nivou, Domenikali ipak ne eli da taj rast bude nekontrolisan, ve smatra da u jednom trenutku treba ograniiti proizvodnju kako bi brend ouvao oreol egzotine automobilske marke. Godinja proizvodnja e biti limitirana ak i ako to znai da e Lambo izgubiti potencijalne nove kupce kada tranja bude premaila 10.000 jedinica na godinjem nivou.

Broj od 10.000 automobila figurura kao maksimum koji bi Lamborghini u jednom trenutku, u ne tako dalekoj budunosti, trebalo da proizvodi tokom kalendarske godine. Domenikali oekuje da e se to dogoditi tek kada kompanija izbaci na trite etvrti model u gami, o kome se i dalje samo spekulie.

Prema najavama iz marta ove godine, etvrti Lamborghini – pored modela Huracan, Aventador i Urus, mogao bi da bude grand turer sa koncepcijom sedita 2+2. Ipak, Domenikali je tada naglasio da na novi model jo uvek ne treba raunati jer Lamborghini trenutno nije dovoljno snaan i stabilan za ulaganje u etvrti automobil.Izvorni link

Slični artikli

Top