Stranica
Home > Auto > Mask tvrdi da e novi Roadster biti rekorder Nirburgringa

Mask tvrdi da e novi Roadster biti rekorder Nirburgringa


Prvi ovek Tesle, Ilon Mask, ubeen je da e druga generacija modela Roadster postaviti rekord staze za produkcijske automobile, koji trenutno dri jedan Lamborghini.Tesla Roadster prototip iz 2017. (Foto: Tesla promo)

U trenutku dok se spekulie da li je modifikovani Model S sa tri elektromotora nadmaio vreme koji je na Nirburgringu postavio elektrini Porsche Taycan, Masku su na Tviteru postavili pitanje kakav rezultat na uvenoj nemakoj stazi oekuje od novog Roadstera koji je u pripremi.

Preciznije, Mask je upitan moe li Tesla Roadster da bude bri od 6 minuta i 44,97 sekundi, to je aktuelni rekord staze za produkcijska vozila, a dri ga Lamborghini Aventador SVJ.

Mask je, naravno, odgovorio potvrdno, sa neskrivenim samopouzdanjem, to i nije neko iznenaenje:

Podseamo, prototip novog Tesla Roadstera predstavljen je u jesen 2017. Tada je najavljeno da e produkcijska verzija imato tri elektromotora i ogromnu pogonsku bateriju kapaciteta 200 kWh.

Saopteno je i da e ovaj automobil 0-60 milja na sat (0-96 km/h) ubrzavati za 1,9 s, a 0-100 milja na sat (0-160 km/h) stizati za samo 4,2 s.Izvorni link

Slični artikli

Top