Stranica
Home > Auto > Najbolje od BMW FOTO – B92.net

Najbolje od BMW FOTO – B92.net


BMW Srbija je krajem septembra 2019 organizovao „BEST of BMW“ dogaaj na kojem su klijentima i predstavnicima medija pretpremijerno predstavljeni najnoviji BMW modeli – potpuno novi BMW X6, prvi ikada BMW Serije 8 Gran Coupe, i potpuno novi model BMW Serije 1.Foto: BMW Srbija

Pored novih modela gosti su imali priliku da testiraju najnovije BMW M modele u dinaminoj vonji na stazi Navak, BMW X modele u off-road vonji, kao i neke od najnovijih, najluksuznijih i elektrinih modela u voznji po putu.

BMW X6
je svojom prvom generacijom 2008. godine uveo na trite potpuno novi segment sportskih aktivnih kupe vozila (SAC), a do sada je prodato preko 443 hiljade primeraka ovog modela.

Najnovija, trea generacija je za 26 mm dua, za 15 mm ira, a za 6 mm nia od prethodne.

Po prvi put mogue je naruiti prosvetljenu masku hladnjaka, poznate „BMW bubrege“, to ovaj model ini jo impozantnijim. U standardnoj opremi ovog modela su adaptivni LED, dok su opcionalno dostupni BMW laserski farovi sa dometom dugog svetla od preko 500 m.

Foto: BMW Srbija

Foto: BMW Srbija

Meuosovinsko rastojanje je poveano za 42 mm, a zapremina prtljanika za 30 litara i sada iznosi 580 litara. Lukovi tokova su blago estouganog obika, dok su dostupne veliine od 19 do 22 ina.

Zadnji otvori za vazduh dodatno naglaavaju prepoznatljiv karakter BMW X6. Enterijer modela kombinacija je ekskluzivnih materijala i modernih tehnologija.

BMW Live Cockpit Professional i sportska sedita su standard, a prvi put je za ovaj model mogue poruiti i panorama krov, koji opcionalno moe imati Sky Lounge osvetljenje u 6 boja. Sistem za zabavu na zadnjim seditima se sastoji od dva ekrana osetljiva na dodir, dijagonale 10,2“ i „Blueray“ plejerom sa usb i HDMI prikljucima.

U startu su dostupne dve benzinske i dve dizel varijante i to trolitarski 40i sa 340KS, M50i (4.4 litra/530KS), 30d (3 litra/256KS) i M50d (3 litra/400KS), a od decembarske proizvodnje e ponuda biti proirena i modelom X6M (4.4 litra/600KS).

Poetna cena novog X6 je 79.990 i to za verzije 40i i 30d.

Foto: BMW Serbia

Foto: BMW Serbia

BMW Serije 8 Gran Coupe je najluksuzniji sportski automobil koji je BMW ikada napravio i postavlja nove standarde u segmentu luksuznih kupea sa etvora vrata. Ovaj model predstavlja kombinaciju superiornog izgleda, sportskog duha i luksuznog ambijenta.

Prole godine je, posle skoro dvadeset godina, predstavljena dugo oekivana, druga generacija BMW Serije 8. Prva „osmica“ je predstavljena pre trideset godina, 1989. godine, na salonu u Franfurtu i u prvih 8 dana od premijere, porueno je 5.000 komada.

Sada, otprilike godinu dana nakon izlaska kupe i kabriolet verzija, novu Seriju 8 dopunjujemo i Gran Coupe verzijom. Duina modela je 507cm, to je 23 cm due od kupea, a od aktuelne Serije 7 krai je za svega 4 cm.

Linija krova koja se sputa i nastavlja do samog kraja vozila uokvirujui zadnje staklo ini jedinstven dizajerski element „Gran Coupe“ modela.

Horizontalna linija na zadnjem delu dodatno naglaava irinu vozila, a upeatljiv prednji deo dopunjuju veliki otvori za vazduh.

Foto: BMW Srbija

Foto: BMW Srbija

Enterijer ine instrumenti koji su orijentisani ka vozau, a na raspolaganju su sve najmodernije tehnologije. Oekivano, luksuz je na najviem nivou, od „Crafted Clarity“ elemenata od bruenog stakla do enterijera presvuenog najfinijom koom.

Zadnja sedita su vizuelno razdvojena centralnom konzolom i dizajnirana po ugledu na prednja, te kao dva odvojena sedita pruaju maksimalnu udobnost i istovremeno bonu podrku.

Bogat paket standardne opreme sadri felne od 18 ina, BMW Live Cockpit Professional sistem, head-up displej, Hi-Fi ozvuenje, ambijentalno osvetljenje, Vernasca kou, a xDrive verzije imaju i Integral Active Steering odnosno paket koji sadri upravljanje zadnjim tokovima i sportski varijabilni upravlja. Dodatno je mogue poruiti i M Sport i M Carbon pakete eksterijera.

U startu su dostupni modeli 840i (3l/340 KS sa zadnjim pogonom i xDrive sistemom), 840xd (3l/320 KS) i M850xi (4.4l/530 KS), a od novembra poinje proizvodnja modela M8 Gran Coupe (4.4l/600 KS).

Poetna cena BMW Serije 8 Gran Coupe iznosi 91.990€ za varijantu 840i sa zadnjom vuom.

Foto: BMW Srbija

Foto: BMW Srbija

BMW Serije 1 u svojoj najnovijoj, treoj, generaciji po prvi put donosi pogon na prednjim tokovima to omoguava vie prostora na zadnjoj klupi i u gepeku. Odlikuju ga jo efikasniji agregati i najsavremenija tehnologija.

Prvi put na ovom modelu je maska hladnjaka („BMW bubrezi“) u jednom okviru, ima izmenjen dizajn farova, novi izbor felni i po prvi put one od 19 ina. Njegovi kratki prepusti i linija prozora koja se podie pruaju dinamian izgled. Vea vrata omoguavaju laki ulazak i izlazak iz vozila, a na zadnjoj klupi je 33 mm vie prostora za noge.

Unutranjost je dodatno unapreena tako da je kod baznog modela dostupan ekran dijagonale 8,8 ina “Infotainment” sistema koji je osetljiv na dodir, a tu su i funkcije poput kontrole glasom i gestovima.

Unutranjost dalje odlikuju nova instrument tabla, centralna konzola sa novom ruicom menjaa, iDrive kontrolerom i dugmetom za start motora koji ine jedan upravljaki modul.

Na listi opreme ovaj model poseduje senzore za kiu, Servotronic, elektromehaniku runu konicu, multifunkcionalni volan i BMW Live Cockpit Professional sa digitalnom instrument tablom od 8,8“ + 5,1“, dok su opciono dostupni ekrani u dimenzijama od 10,25 ina i„head up display“.

Foto: BMW Srbija

Foto: BMW Srbija

Prodaja startuje sa modelima 118i (1.5/140), 116d (1.5/116), 118d (2.0/150), 120xd (2.0/190), a najsnaniji je M Performance M135i xDrive (2.0/306). Cena novog modela poinje od 23.990eur.

Nakon predstavljanja novih vozila, posetioci su imali priliku da testiraju najnovije BMW M automobile na NAVAK stazi, meu kojima su se premijerno nali BMW X3M i X4M – modeli koji od 0 do 100 km/h ubrzavaju za 4,1 sekunde, i poseduju redne estocilindrine agregate koji isporuuju 510 KS.

Pored ova dva modela, neizostavno je istai BMW M5 – model snanog 4,4l V8 agregata sa M Twin Power Turbo Tehnologijom koji isporuuje 600 KS.

BMW dogaaj koji je okupio samo najbolje iz BMW game sadrao je i poseban deo testiranja xDrive pogona u najnovijim BMW X modelima na off road poligonu, kao i testiranja najluksuznijih BMW modela u vonji na putu.

Ovo je jedan od mnogobrojinh dogaaja kojima BMW Srbija svojim klijentima eli da priblii BMW modele i omogui pravo BMW iskustvo, a pozitivne reakcije posetilaca potvrdile su da BMW sa razlogom zovu „Ultimate driving machine“.Izvorni link

Slični artikli

Top