Stranica
Home > Auto > Nova Opel Corsa debitovala u Frankfurtu FOTO

Nova Opel Corsa debitovala u Frankfurtu FOTO


Opel je na frankfurtskom salonu automobila odrao premijeru nove, este generacije Corse. Po prvi put ovaj automobil e se prodavati i u verziji sa elektrinim pogonom.Foto: Newspress

Kada je re o dizajnu, nova generacija Corse ima neto drugaije proporcije nego ranije – automobil je pre svega nii, pa samim tim ima dinaminiji, sportskiji izgled. Duina je priblino isto kao kod prethodne generacije, ali je auto nii za 48 mm, dok je pozicija sedita sputena za 28 mm, u poreenju sa odlazeom Corsom.

Foto: Newspress

Foto: Newspress

Po prvi put Corsa je dobila farove sa IntelliLux Matrix LED tehnologijom, a nova, tanja prednja maska upotpunjava sportski imid automobila, a LED je u potpunosti “osvojio” i stop svetla koja stilski podseaju na zadnje svetlosne grupe Insignije.

Foto: Newspress

Foto: Newspress

Znaajne promene u odnosu na aktuelnu Corsu zatiemo u unutranjosti novog modela. Automobil sada ima znatno moderniji kokpit sa digitalnom instrument tablom i 7 innim ekranom multimedije (u osnovnoj verziji), dok je na raspolaganju i opcioni, veliki ekran promera 10 ina.

Treba imati u vidu da je na fotografiji prikazan enterijer verzije sa bogatim paketom opreme, to znai da e najjeftinije varijante Corse verovatno imati klasine analogne instrumente.

Elektrina Corsa-e (Foto: Newspress)

Elektrina Corsa-e (Foto: Newspress)

Nova generacija Corse dolazi sa ekonominim benzinskim i dizel agregatima u rasponu snage od 55 kW (75 ks) do 96 kW (130 ks).

Ipak, jedna od najznaajnijih novina je da e esta generacija Opelovog bestselera biti dostupna i kao potpuno elektrina Corsa-e sa baterijama kapaciteta 50 kWh, snagom od 100 kW (136 ks) i autonomijom u vonji od 330 kilometara.

Vie fotografija Opel Corse sa Sajma automobila u Frankfurtu pogledajte u naoj Galeriji.

Foto. Opel promo

Foto. Opel promoIzvorni link

Slični artikli

Top