Stranica
Home > Auto > Nova Toyota GR Supra GT4 koncept prvi put u akciji

Nova Toyota GR Supra GT4 koncept prvi put u akciji


Toyotini najbolji trkaki, reli i putniki automobili doprinee zvuku i spektaklu Goodwood festivala brzine sledeće nedelje (4-7).Foto: Toyota promo

Godinja proslava automobilizma i moto sporta, koja privlai hiljade oboavatelja na istorijsko imanje Goodwood na jugu Engleske, predstavie potpuno novu Toyotu GR Supra u trci, vonji na putu i ak prilagoenoj drifting specifikaciji.

Novi GR Supra GT4 koncept po prvi put e biti u akciji na uvenom breuljku, a vozie ga automobilista TOYOTA GAZOO Mike Conway. Njegovo pojavljivanje u Goodwoodu dolazi nakon njegovog svetskog debija na Salonu automobila u enevi 2019. godine, gde je predstavljen kao studija o tome kako bi se novi GR Supra mogao razviti kao pristupaan predlog za auto sport i GT4 takmienja.

Standardna Toyota GR Supra takoe će uestvovati na festivalu, vraćajući se na scenu sa svoje svetske premijere u javnoj vonji prole godine, gde se takmiila sa karoserijom u prepoznatljivoj kamuflai “A90”.

Ovog puta neće biti preruavanja jer najavljuje svoj dugo oekivani dolazak na evropske puteve kasnije ove godine. Za upravljaem će opet biti glavni inenjer Tetsuia Tada, sportski genije koji je vodio preporod legendarne Supre i koji je takoe stvorio Toyota GT86 coupe.

Dodajući jo jednu dimenziju GR Supra iskustvu u Goodwoodu, Toyota GR Supra Drift od HKS-a će debitovati u Live Action Areni. Kreiran od strane specijalista HKS-a, njime će upravljati Nobuteru Taniguchi, jedan od najveih japanskih drifting zvezda.

Posebne karakteristike ovog automobila od 700 KS su HKS GTIII-4R turbo sistem, HKS HIPERMAX sistem oslanjanja, Endless Racing konice i Yokohama Advan tokovi i pneumatici.

Foto: Toyota promo

Foto: Toyota promo

Vodeća atrakcija motosporta na Toyotinom tandu biće Toyota broj 8 TS050 Hybrid, kojeg su vozili u pobedi na ovogodinjoj trci 24 asa Le Man Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima i Fernando Alonso.

Druga uzastopna pobeda na svetski poznatoj trci bila je deo sezone FIA World Endurance Championship-a (FIA Svetskog ampionata izdrljivosti) u kojoj je TOYOTA GAZOO Racing osvojio svetsku titulu i za najboljeg vozaa i najboljeg proizvoaa.

Biće predstavljen pored specijalno projektovanog Hiluxa koji je pobedio na Dakar reliju 2019. godine u okviru TOYOTA GAZOO Racing South Africa i repliku Yaris WRC-a koji već ima tri pobede na ovogodinjem FIA svetskom reli ampionatu.

Takoe će biti predstavljen i GR Supra VLN Edition koji je uspeno zavrio svoj automobilski debi na ovogodinjoj 24-asovnoj trci u Nirburgringu, koji je vozila posada iji je lan bio i predsednik Toyota Motor Corporation Akio Toyoda. Automobil će biti prikazan sa svim otećenjima karoserije, koja svedoe o iscrpljujućim zahtevima trke na legendarnom krugu u Nemakoj.

Direktan doprinos TOYOTA GAZOO Racinga razvoju Toyotinih putnikih automobila će takoe biti istaknut sa GR Supra, Yaris GRMN i Corolla GR Sport koji je predstavljen na Salonu automobila u enevi 2019. godine.

Pored zvaninog ueća Toyote na festivalu, biće i nekoliko drugih istorijskih automobila koji su samostalno prijavljeni. To ukljuuje neke od najslavnijih Celica svetskih reli vozila iz 1980-ih i 90-ih, AE86 Corolla rallying kupe i Toyota TF108 Formula 1 iz 2008. godine.Izvorni link

Slični artikli

Top