Stranica
Home > Auto > Novi Renault Zoe napada elektrini Peugeot e-208 i Opel Corsu-e FOTO

Novi Renault Zoe napada elektrini Peugeot e-208 i Opel Corsu-e FOTO


Renault je predstavio drugu generaciju svog elektrinog modela koji sa punim baterijama sada moe da pree i do 390 km.Foto: Renault promo

Pored novog dizajna, Renault Zoe za 2020. dobio i vei paket baterija zahvaljujui emu je autonomija u vonji poveana za 20% u odnosu na aktuelnu verziju ovog modela. Sada Zoe moe da se vozi i itavih 390 km (mereno prema novom, WLTP ciklusu), pre nego to voza bude primoran da se zaustavi radi dopune baterija.

Foto: Renault promo

Foto: Renault promo

Automobil je opremljen baterijom kapaciteta 52 kWh, to je za 25% vie u poreenju sa prethodnikom, modelom Zoe Z.E. 40, lansiranim pre nekoliko godina, ili poveanje preko 100% u odnosu na prvobitnu verziju iz 2012. godine koja je imala bateriju od svega 22 kWh. Prikljuak za dopunu baterija elektrinom energijom i dalje se krije ispod Renault amblema na prednjem delu vozila, a Zoe je opremljen sa dva tipa konektora – za direktnu i naizmeninu struju.

Foto: Renault promo

Foto: Renault promo

Ukoliko se puni na punjau snage 7kW, potrebno je 9 seati i 25 minuta za potpuno dopunu baterija, dok je 8 sati punjenja dovoljno za 306 km vonje. Ako je Zoe prikljuen na brzi punja od 22 kW, nakon 1 sata voza moe nastaviti put i prei dodatnih 126 km, kau u francuskom proizvoau. Najbri nain za dopunu elektrinom energijom je DC punja od 50kW, koji za pola sata napuni bateriju za narednih 145 km vonje.

Foto: Renault promo

Foto: Renault promo

Renault je Zoe opremio i novim elektromotorm od 136 ks (100 KW) i 245 Nm. U francuskoj kompaniji tvrde da je automobil u stanju da ubrza 0-100 km/h za manje od 10 sekundi, pre nego to razvije maksimalnih 140 km/h. Kada je re o meuubrzanju, novi Zoe od 80 km/h do 120 km/h stie za 7,7 s.

Foto: Renault promo

Foto: Renault promo

Renault je zadrao osnovni dizaj spoljanjosti, ali Zoe sada izgleda znatno modernije nego pre, zahvaljujui pre svega novim LED farovima, savremenijoj maski i prednjem braniku. Sve ove novine trebalo bi da ga uine konkurentnim novim elektrinim modelima iz potkompaktnog segmenta, kao to su Peugeot e-208

ili Opel Corsa-e

.

Foto: Renault promo

Foto: Renault promoIzvorni link

Slični artikli

Top