Stranica
Home > Auto > Novi VW Golf GTI “poleteo” na Nirburgringu FOTO

Novi VW Golf GTI “poleteo” na Nirburgringu FOTO


Za nekoliko meseci bie predstavljena nova, osma generacija Volkswagen Golfa, a to znai i nove varijante verzija sa visokim performansama GTI i R.Volkswagen Golf GTI TCR (2019)

Ove nedelje je na uvenoj test stazi Nirburgring primeen prvi prototip nove GTI modifikacije, koji je testiran maksimalnim kapacitetom.

Zahvaljujui unapreenoj MQB platformi na kojoj je baziran novi Golf, GTI bi trebalo da bude laki i ekonominiji od prethodnika.

Tu su i novi elektronski sistemi, ukljuujui digitalnu kontrolnu tablu, stalnu internet vezu i unapreene sisteme asistencije u vonji.

Novi GTI bi trebalo da pokree 2,0-litarski turbo-agregat uz podrku blagog hibridnog sistema u obliku starter-generatora koji je sposoban da obnavlja energiju tokom koenja i koristi je za pokretanje motora tokom ukljuenje funkcije start/stop.

Osim toga, pojaavae obrtni momenat koji e direktno da se prenosi na prednju osovinu, te omoguiti automobili da moe da se kree i iskljuivo na elektrinu energiju.

Oekuje se da maksimalna snaga Golfa GTI osme generacije bude oko 300 KS, to je priblino aktuelnoj generaciji Golfa R.

Za prenos snage e biti zadueni estostepeni manuelni i sedmostepeni robotizovani DSG automatik sa dvostrukim kvailom.

to se tie novog “R”, on bi trebalo da raspolae sa ak 400 KS.

Golf VIII e biti predstavljen u oktobru, isporuka prvih jedinica se oekuje poetkom 2020, a debi GTI tokom naredne godine.Izvorni link

Slični artikli

Top