Stranica
Home > Auto > Ona pravi sendvie i pere ve, a on leti u svemir zato je zabranjena ova reklama? VIDEO

Ona pravi sendvie i pere ve, a on leti u svemir zato je zabranjena ova reklama? VIDEO


Volkswagen se prilagoava tritu elektrinih automobila, ali ne i novim britanskim propisima o reklamiranju.Screenshot YouTube/VW promo

“Kada nauimo da se prilagoavamo, moemo postii bilo ta”, moto je Volkswagenove reklame u kojoj se promovie elektrini eGolf. Video u prvi plan stavlja aktuelnu elektrifikaciju automobila i spremnost nemakog proizvoaa da prati promene u auto-industriji, ali sugerie da e i kupci morati da se adaptiraju na nova pogonska reenja u svojim vozilima.

Meutim, izgleda da se Volkswagen nije dovoljno prilagodio novim propisima u oblasti marketinga u Velikoj Britaniji, s obzirom da je reklama zabranjena jer se u njoj, kako se tvrdi, koriste rodni stereotipi.

Naime, zakon koji je usvojen ovog leta brani korienje rodnih predrasuda u reklamama, poput onih da “ene ne znaju da voze, a mukarci nisu dobri u presvlaenju deteta” .

U Volkswagenovoj reklami, izmeu ostalog, prikazana je enska osoba koja priprema sendvie, kao i ena koja sipa deterdent u mainu za pranje vea, dok su astronauti u sceni iz svemira iskljuivo mukarci. Paraatletiar koji trenira skok u dalj je takoe mukarac, a bebu u kolicima uva opet ena. Da li reklama opravdano zabranjena ili ne, procenite sami, a svoje miljenje moete izneti u komentarima:Izvorni link

Slični artikli

Top