Stranica
Home > Auto > Prodaje se najuveniji Bondov automobil VIDEO

Prodaje se najuveniji Bondov automobil VIDEO


Klasini Aston Martin DB5, sa svim gedetima koji su korieni u filmu “Goldfinger”, bie ponuen na prodaju na aukciji koja e se odrati 15. avgusta u Montereju, u vajcarskoj.Foto: RM Auctions promo

Kua RM Auctions navodi da je re o automobilu koji ima sve sprave koriene u scenama ovog uvenog filma o britanskom tajnom agentu 007. Vozilo je modifikovano u radionicama Aston Martinovog odeljenja koje se bavi restauracijom klasinih modela ovog proizvoaa, a nosi originalni broj asije DB5/2008/R.

Za razliku od dva primerka DB5, koja su poetkom 1960-tih pozajmljena produkcijskoj kui za potrebe snimanja filma “Goldfinger”, kako bi bila naknadno doraena, ovaj automobil je u potpunosti modifikovan u Aston Martinu, a svi “filmski” dodaci su funkcionalni i mogu se koristiti vie puta.

Meu njima su prednji i zadnji branik koji se produuju uz pomo hidraulinih komandi, zatim skrivena metalna ploa otporna na metke, koja se takoe izvlai pritiskom na dugme, kao i skrivene cevi mitraljeza i sistem mza aktiviranje dimne zavese. Tu je naravno i uveni radarski sistem sa ekranom na centralnoj konzoli, kao i izmenjive registarske oznake.

Pogledajte kako izgleda DB5 koji e biti ponuen na aukciji u avgustu:

Inae, postupak restauracije i modifikovanja, pri emu je u vozilo ugraeno ak 13 gedeta, trajao je itave etiri godine a, kako se navodei, automobil je u svojoj istoriji promenio tri vlasnika-kolekcionara.

U filmu “Goldfinger”, lik Dejmsa Bonda tumaio je on Koneri, a kako je specijalni Aston Martin DB5 izgleda na filmskom platnu, moete pogledati u sledeem insertu:Izvorni link

Slični artikli

Top