Stranica
Home > Auto > Proirena familija Ceed i elektrini modeli pogurali prodaju Kia Motorsa

Proirena familija Ceed i elektrini modeli pogurali prodaju Kia Motorsa


Kia je zabeleila najbolje polugodite u Evropi do sada, sa skoro 270.000 isporuenih vozila u prvih est meseci 2019.Foto: Kia promo

Prema podacima Evropskog udruenja proizvoaa automobila (ACEA) Kia je u zemljama lanicama EU i EFTA u prvih est meseci ove godine ukupno prodala 268.305 vozila, to je 1,6% vie nego u istom periodu prole godine. Istovremeno se i poveao Kijin trini udeo i to sa 3,0% na 3,2%.

Rast pokreu obogaena ponuda vozila Ceed i elektrifikovani modeli

“Novi i unapreeni modeli su nas ove godine odveli do novog najboljeg rezultata i pokazali da naa poslovna strategija rasta, koja se izmeu ostalog temelji na razvoju novih vozila, itekako deluje”, rekao je Emilio Herera, izvrni direktor Kia Motors Europe.

On je naveo da je kompanija ove godine proirila ponudu modela iz porodice Ceed, kao i hibridnih i elektrinih automobila.

“U drugoj polovini 2019. emo ponuditi jo vei izbor, jer stie novi urbani krosover XCeed, kao i novi hibridni i plug-in hibridni modeli.”

Foto: Kia promo

Foto: Kia promo

Uspeh modela Ceed

Trea generacija Kia Ceeda je od sredine 2018. godine u ponudi kao hebek i karavan, a poetkom ove godine pridruio im se “shooting brake” model ProCeed, kao i sportske varijante GT (Ceed i ProCeed), to je bio dodatni prodajni stimulans vozila porodice Ceed za ak 41% bolji rezultat u odnosu na 2018.

Porodica Ceed bi po predvianjima trebala biti jo uspenija u drugoj polovini godine, jer u septembru na evropske puteve stie urbani krosover Kia XCeed, a do kraja godine oekuju se i nove hibridne varijante Ceeda.

Foto: Kia promo

Foto: Kia promo

Rastua tranja za hibridnim i elektrinim modelima

Kia se trenutno moe pohvaliti vrlo irokom ponudom hibridnih i elektrinih vozila, zbog ega nije udno da ove godine vlada izuzetna tranja. Prodaja modela Niro – nudi se kao hibrid, plug-in hibrid i potpuno elektrino vozilo – poveala se za 40% na 31.133 primerka.

Ukupno se polugodinja prodaja Kijinih elektrinih vozila sa 27.671 vozila poveala na 38.173 vozila (+38%), to ukljuuje starog Soula EV i novog e-Soula, plug-in hibrid Optima (limuzina i karavan) kao i 48-voltni “blagi” hibrid Sportage EcoDynamics+.

Foto: Kia promo

Foto: Kia promo

Rast popularnosti potkompaktnih vozila

Za Kijin rast zasluna su i dva potkompaktna modela – gradski malian Picanto i krosover Stonic. Zahvaljujui prologodinjem lansiranju varijanti GT-Line i X-Line, ovogodinja prodaja modela Picanto poveala se za 14% na ukupno 42.200 vozila, to je ovaj automobil dovelo na tree mesto – iza modela Ceed i Sportage.

Prodaja Stonica, Kijinog etvrtog najprodavanijeg modela porasla je za 9% na ukupno 33.852 vozila.Izvorni link

Slični artikli

Top