Stranica
Home > Auto > Prvi pogled na Chevrolet Corvette C8 kabrio FOTO

Prvi pogled na Chevrolet Corvette C8 kabrio FOTO


Na samom kraju online prezentacije modela Corvette C8 Stingray, Chevrolet je nakratko prikazao izgled budue kabriolet varijante ovog modela.Foto: Chevrolet promo/Screenshoot

Za razliku od standardne, kupe verzije, kod koje se deo vrstog krova moe manuelno ukloniti, u stilu targa modela, C8 kabriolet je klasian model sa otvorenim krovom koji se sklapa/rasklapa pritiskom na dugme u kokpitu. Chevrolet tokom online prezentacije C8 Stingray nije izneo vie detalja o kabrioletu, osim informacije da je prikakazani automobil pretprodukcijska verzija, koja bi donekle mogla da se razlikuje od kasnijeg serijskog modela.

Foto: Chevrolet promo/Screenshoot

Foto: Chevrolet promo/Screenshoot

Nepoznanica je i datum premijere kabrioleta, ali oekuje se da bi produkcijski model mogao da bude predstavljen do kraja ove godine. Za pogon e biti upotrebljen isti 6.2 V8 kojim je opremljena kupe verzija Corvette C8. Ovaj agregat isporuuje 497 konjskih snaga i 630 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Varijanta sa otvorenim krovom bie svakako neto skuplja od standardnog modela ija e poetna cena u SAD iznositi ispod 60.000 dolara.

Foto: Chevrolet promo/Screenshoot

Foto: Chevrolet promo/Screenshoot

Foto: Chevrolet promo/Screenshoot

Foto: Chevrolet promo/ScreenshootIzvorni link

Slični artikli

Top