Stranica
Home > Auto > Prvi pogled u Kia XCeed otkriva digitalnu instrument tablu

Prvi pogled u Kia XCeed otkriva digitalnu instrument tablu


Kia nastavlja seriju tizera uoi premijere svog kompaktnog “kros” hebeka.Foto: Kia promo

Na najnovijoj fotografiji prikazan je detalj iz kokpita modela XCeed – potpuno digitalna instrument tabla. Umesto konvencionalnih, analognih instrument satova, ispred vozaa se nalazi 12,3-inni ekran, kao u Kia modelima vie klase, poput luksuzne limuzine K900 ili velikog SUV-a Telluride.

Proizvoa istie visoku rezoluciju ovog displeja od 1920×720 piksela, koja omoguava izuzetan grafiki prikaz sadraja. Voza e moi izabere jedan od ponuenih predefinisanih prikaza ekrana, a na priloenoj fotografiji vide se brzinomer i obrtomer – oba instrumenta sadre i analogni i digitalni grafiki prikaz, dok je polje izmeu njih rezervisano za podatke sa putnog raunara. U levom donjem uglu je pokaziva nivoa goriva, a u desnom indikator temperature rashladne tenosti u motoru.

Osim toga, u jednom od programiranih modova mogue je preko celog ekrana prikazati navigaciju. Fotografija takoe otkriva da e voza imati mogunost odabira jednog od dva reima vonje – Normal i Sport.

Kia XCeed bazirana je na regularnoj verziji kompaktnog hebeka Ceed poslednje generacije, a svetska premijera novog modela zakazana je za 26. jun.

Kia XCeed - tizer (Foto: Kia promo)

Kia XCeed – tizer (Foto: Kia promo)Izvorni link

Slični artikli

Top