Stranica
Home > Auto > Sajam automobila u Frankfurtu otvoren za publiku

Sajam automobila u Frankfurtu otvoren za publiku


Posetioce ove godine doekuje neto manji broj izlagaa, sa oko 60 svetskih i evropskih premijera.Foto: Newspress

Frankfurtski auto-salon otvorio je svoje kapije za publiku u etvrtak 12. septembra, nakon dva dana rezervisana za predstavnike medija. Jedna od najveih svetskih automobilskih izlobi trajae do nedelje 22. septembra.

Organizatori su najavili oko 60 premijera a uglavnom je re o hibridnim i elektrinim vozilima, s obzirom da se auto-industrija sve vie orijentie ka ovoj vrsti pogona.

Ipak, publika e biti uskraena za mnoga velika imena iz sveta automobila. Na ovogodinjem frankfurtskom salonu ne uestvuju Alpine, Aston Martin, Citroen, Dacia, DS, Ferrari, Abarth, Alfa Romeo, FIAT, Chrysler, Jeep, zatim brendovi General Motorsa – Chevrolet i Cadillac, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Rolls-Royce, Subaru, Suzuki, Toyota i Volvo.

Foto: Newspress

Foto: Newspress

Jedan od razloga izostanka su svakako visoki trokovi uea, s obzirom da je za izlagae frankfurtski salon izuzetno skup, a drugi – nedostatak novih modela koje bi kompanije promovisale u Frankfurtu.

Osim toga, nekada su veliki sajmovi automobila bili mesto gde su se kupci po prvi put sretali sa novim modelima i gde su bili u prilici da se upozanju sa svim detaljima o vozilu koje ih interesuje. Danas su ovakve izlobe izgubile prvobitan znaaj, jer proizvoai sada bre, jeftinije i efikasnije mogu da dopru do svoje ciljne grupe koristei Internet i drutvene mree kroz koje mogu precizno da targetiraju potencijalne kupce.

Porsche Taycan (Foto: Newspress)

Porsche Taycan (Foto: Newspress)

Meu najznajnim premijerama na ovogodinjem frankfurtskom sajmu su: potpuno novi Land Rover Defender, Volkswagenov elektrini kompaktni automobil ID.3, esta generacija Opel Corse, novi Renault Captur, prvi Porscheov elektrini model – Taycan, Hondin mali gradski automobil na struju koji jednostavno nosi oznaku “e”, Hyundai i10 najnovije generacije i drugi.

Fotografije premijera sa frankfurtskog sajma automobila moete pogledati ovde.Izvorni link

Slični artikli

Top