Stranica
Home > Auto > Stie hibridni Renault Captur sa elektrinom autonomijom do 50 km

Stie hibridni Renault Captur sa elektrinom autonomijom do 50 km


Captur plug-in hibrid koristie benzinac od 90 “konja” i elektromotor.


Izvor: B92, Autonet.hr

Renault Captur 2. generacije – ilustracija (Foto: Renault promo)

Kada je pre par meseci Renault prvi put predstavio novu generaciju modela Captur, najavljena je i njegova plug-ih hibridna (PHEV) verzija. Francuski proizvoa tada nije otkrio konkretne tehnike detalje o ovom vozilu, ali sada su se pojavile nove informacije o njegovom pogonskom sistemu.

Automobile Magazine tvrdi da e ovaj novitet za pogon koristiti kombinaciju 1.0 benzinca od 90 KS i elektrinog motora snage 70 KS. Uz ukupnu kombinovanu snagu od oko 160 KS, plug-in hibridni Captur bi trebalo da bude poprilino ivahan u vonji.

Jo vanije je da e svojim vlasnicima ponuditi i sasvim zadovoljavajuu elektrinu autonomiju. Tanije, isti izvor tvrdi da e se u ovaj model ugraivati baterija kapaciteta oko 10 kWh, to bi trebalo da bude dovoljno za autonomiju od oko 45 do 50 km. U elektrinoj vonji najvea brzina bie ograniena na 135 km/h.

Dolazak ovog automobila na trite oekuje se tokom prolea 2020, a isti pogonski sklop lako bi se mogao nai i u drugim srodnim modelima Renault-Nissan alijanse. Oekuje se identina PHEV verzija osveenog modela Megane, ali i nove generacije Nissana Juke.Izvorni link

Slični artikli

Top