Stranica
Home > Auto > Svetska premijera: Novi Audi RS6 Avant karavan sa 600 “konja” FOTO

Svetska premijera: Novi Audi RS6 Avant karavan sa 600 “konja” FOTO


Audi je predstavio novu generaciju velikog sportskog karavana.Foto: Audi promo

U godini u kojoj Audi slavi 25. godinjicu lansiranja svog prvog RS modela, debituje najnoviji RS6 Avant sa naglaeno agresivnim dizajnom spoljanjosti i snanom “ergelom” pod haubom.

Automobil ak i u stanju mirovanja jasno nagovetava posmatrau da je u pitanju karavan vrhunskih sportskih performansi. Od velikih otvora za vazduh na prednjem delu vozila, pa do dvostrukog izduva i masivnog difuzora pozadi – novi Audi RS6 Avant nikog nee ostaviti ravnodunim.

Foto: Audi promo

Foto: Audi promo

Za pogon je odabran 4.0 twin-turbo V8 sa 600 ks (441 kW) i 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta, ime je ovaj auto postao najjai RS6 Avant do sada (u bazinoj verziji, bez doplatnih paketa unapreenja). Snaga se na sva 4 toka prenosi putem 8-brzinskog Tiptronic automatika i Audijevog quattro sistema, pa RS6 Avant za 2020. iz mesta do stotke stie za samo 3,6 s!

Foto: Audi promo

Foto: Audi promo

Maksimalna brzina fabriki je ograniena je na 250 km/h, ali se limit moe podii na 280 km/h ako se narui dodatni Dynamic paket, pa ak i na 305 km/h sa opcionom Dynamic Plus paketom opreme. Ova dva paketa, osim vee maksimalne brzine, donose i jo bolje vozne karakteristike, kau u Audiju.

Foto: Audi promo

Foto: Audi promo

RS6 Avant za 2020. po prvi put ima standardno adaptivno vazduno ogibljenje. Sistem oslanjanja je ve u startu za 20 mm nii u odnosu na obian A6 Avant, ali se pri brzinama veim od 120 km/h automobil sputa za jo 10 mm.

Sa druge strane, adaptivni oslanjanje omoguava da se karoserija podigne za 20 mm pri malim brzinama, to je korisno u vonji po gradu prilikom prelaska preko “leeih policajaca” ili u garaama sa strmim rampama.

Foto: Audi promo

Foto: Audi promo

Kada je re o praktinosti, RS6 Avant raspolae prtljanikom zapremine 565 litara, koji se moe proiriti obaranjem naslona sedita na maksimalnih1.680 l.

U putnikoj kabini zatiemo najnoviju verziju Audijevog “virtuelnog” kokpita koji obuhvata MMI multimediju sa ekranom osteljivim na dodir, kao i head-up displej. U modelu RS6 Avant ovaj sistem ima posebne dodatke karakteristine za RS automobile, poput pokazivaa G-sile, meraa temperature i pritiska unutar pogonskog sistema ili specijalnog grafikog prikaza.

Foto: Audi promo

Foto: Audi promo

Audi RS6 Avant za 2020. pojavie se prvi put pred publikom na predstojeem frankfurtskom auto-salonu, a u evropske prodajne salone stie poetkom sledee godine. Cena za sada nije saoptena.

Foto: Audi promo

Foto: Audi promo

Foto: Audi promo

Foto: Audi promo

Foto: Audi promo

Foto: Audi promo

Foto: Audi promo

Foto: Audi promoIzvorni link

Slični artikli

Top