Stranica
Home > Auto > Tesla poeo da obara rekorde i na trkakim stazama VIDEO

Tesla poeo da obara rekorde i na trkakim stazama VIDEO


Ameriki proizvoa saoptio je da je unapreena verzija elektrine limuzine Model S na uvenoj kalifornijskoj stazi Laguna Seka zabeleila najbolji rezultat u klasi sedana sa 4 vrata.Screenshot Twitter

Uprkos zadivljujuim performansama Tesla automobila na papiru, mnogi smatraju da ova vozila nemaju ta da trae na trkakoj stazi. Ameriki proizvoa odluio je razuveri “neverne Tome”.

Iz Tesle navode da je prototip Model S “Plaid” obiao krug na stazi Laguna Seka za 1 minut i 36,55 sekundi i tvrde da je to za itavu sekundu bolje vreme od dosadanjeg rekorda staze u klasi limuzina sa 4 vrata.

Ovaj rezultat predstavlja veliko ohrabrenje i podstrek s obzirom da Tesla eli da pokae da moe da se nosi sa konkurencijom u vidu nedavno predstavljenog Porschea Taycan i na trkakoj stazi.

Osim toga, ovim je Tesla potvrdio da radi na visokoperformansnoj verziji Modela S, koja nosi oznaku “Plaid”. Prvi ovek Tesle, Ilon Mask, otkrio je na Tviteru da se pogonski sistem Modela S “Plaid” sastoji od tri elektromotora.

Nakon zavretka razvoja ovog sistema, “Plaid” e biti ponuen kao doplatna opcija na Modelu S, Modelu X i novom Tesla Roadsteru.

Mask je obeao da ukupna cena Modela S sa ovom dodatnom opcijom nee biti vea od konkurencije (pretpostavlja se da je mislio upravo na Porsche Taycan). “Plaid” e kupcima biti ponuen u drugoj polovini 2020. godine.

Inae, prototip Modela S “Plaid” nedavno je vien i na Nirburgringu, to je Mask i najavio poetkom septembra, nakon premijere Porschea Taycan.Izvorni link

Slični artikli

Top