Stranica
Home > Auto > Tiha “depna raketa” iz Japana: Debitovala mala elektrina Honda e FOTO

Tiha “depna raketa” iz Japana: Debitovala mala elektrina Honda e FOTO


Produkcijska verzija modela “e” gotovo je identina prototipu ovog vozila koji je predstavljen u martu.Foto: Newspress

Honda e imala je svetsku premijeru na aktuelnom frankfurtskom auto-salonu, a kada se kasnije tokom godine pojavi u prodajnim salonima kupi e moi da biraju izmeu dve motorske opcije.

Osnovni model za pogon koristi elektromotor od 136 ks (100 kW), dok je snanija varijanata opremljena elektrinim agregatom od 154 ks (113 kW). Honda se pohvalila da jai model ubrzava od 0 do 100 km/h za oko 8 sekundi.

Foto: Newspress

Foto: Newspress

Baterije su kapaciteta 35,5 kWh, a japanski proizvoa tvrdi da spadaju meu najkompaktnije u klasi. Honda e e prema fabrikim podacima sa jednim punjenjem baterija moi da pree do 220 km, pa je, kako kau u toj kompaniji, automobil “savren za svakodnevnu vonju u urbanim sredinama”.

Zahvaljujui mogunosti brzog punjenja, dopuna do 80% kapaciteta baterija obavlja se uza svega 30-ak minuta.

Foto: Newspress

Foto: Newspress

Honda e ima pogon na zadnje tokove, male kamere umesto ogledala u spoljnim retrovizorima, kao i kvake koje se uvlae u vrata.

Enterijer je takoe nepromenjen u odnosu na onaj koji smo videli u prototipu, a koji karakterie potpuno digitalizovana komandna tabla koja se prostire itavom tirinom kokpita. Sastoji se od dva 12,3-inna ekrana osetljiva na dodir.

Honda je saoptila da je ve otvorila knjigu narudbina za prioritetne kupce na odabranim tritima, kao to su Velika Britanija, Nemaka, Francuska i Norveka, ali cena automobila jo nije objavljena.

Foto: Newspress

Foto: Newspress

Potpuno digitalna komandna tabla (Foto: Honda promo)

Potpuno digitalna komandna tabla (Foto: Honda promo)Izvorni link

Slični artikli

Top