Stranica
Home > Auto > U novom filmu o Dejmsu Bondu videemo ak tri modela Aston Martina

U novom filmu o Dejmsu Bondu videemo ak tri modela Aston Martina


Pored potpuno novog modela Valhalla, na filmskom platnu pojavie se i dva klasina Aston Martina koje je tajni agent 007 ve vozio u ranijim filmovima iz ove franize.Danijel Krejg i princ arls pored klasinih Aston Martina DB5 i V8 Vantage (Foto: Aston Martin promo)

Aston Martin je otkrio filmsku postavu svojih automobila prilikom posete princa arlsa ekipi 25. filma iz serijala o Dejmsu Bondu. Nakon to se u medijima nedavno pojavila vest da e Danijel Krejg u ovom filmu voziti hiperautomobil koji je jo u nastajanju – Aston Martin Valhalla, britanski proizvoa je potvrdio da e ovaj model biti jedan od tri automobila tog brenda koja emo videti na filmskom platnu.

Re je o hipersportskom automobilu koji e biti napravljen u ogranienoj seriji od svega 500 primeraka i koji e kotati oko milion evra. Aston Martin Valhalla imae hibrdini pogon koji se sastoji o V6 turbo-benzinca i elektromotora, ukupne snage oko 1.000 ks. Automobil e ubrzavati 0-100 km/h za 2,5 s i dostizati maksimalnu brzinu od oko 350 km/h.

Pored Valhalle, u filmu emo videti i Aston Martin V8 Vantage Series II iz 1980-tih. Prethodno se ovaj klasini Aston Martin pojavio u nekom od filmova od Dejmsu Bondu pre vie od tri decenije. Njega je u ostvarenju “Dah smrti” (The Living Daylights) iz 1987. vozio tadanji Bond, britanski glumac Timoti Dalton.

Na kraju, ali ne i najmanje vaan, trei Aston Martin koji e voziti Bond u novom filmu je jo jedan kalsini model, verovatno najpoznatiji automobil iz istorije ovog britanskog proizvoaa – DB5.

Aston Martin DB5 pojavljivao se do sada u ak osam od 24 filma o tajnom agentu 007, ukljuujui i tri novija ostvarenja u kojima Bonda glumi Danijel Krejg.

Novi, 25. film o Dejmsu Bondu imae svetsku premijeru u aprilu 2020. godine.

Aston Martin Valhalla (Foto: Aston Martin promo)

Aston Martin Valhalla (Foto: Aston Martin promo)Izvorni link

Slični artikli

Top