Stranica
Home > Auto > Voza Tesle aktivirao autopilot, pa prespavao narednih 50 km VIDEO

Voza Tesle aktivirao autopilot, pa prespavao narednih 50 km VIDEO


Svedoci kau da se automobil za to vreme kretao brzinom od preko 100 km/h.Screenshot

Sve vie novih modela opremljeno je sistemima za poluautonomnu vonju, a Tesla je jedan od proizvoaa koji su najdalje odmakli na polju tehnologija “automobila bez vozaa”. Ipak, nijedan model, ukljuujui i Tesline, u ovom trenutku nije u stanju da se kree u potpunosti bez nadzora vozaa, to znai da osoba za volanom uvek mora da bude na oprezu i da dri ruke na upravljau kako bi u svakom trenutku bila spremna da preuzme kontrolu nad vozilom.

Iako su vlasnici Tesla automobila upoznati sa ovim injenicama, mnogi od njih previe se oslanjaju na samovozee tehnologije rizikujui tako svoje i ivote drugih ulesnika u saobraaju.

Najnoviji primer takvog neodgovornog ponaanja zabeleen je u Kaliforniji, kada je voza jednog Modela 3 snimljen kako spava za volanom, dok njegov Tesla u autonomnom reimu vonje juri autoputem brzinom od oko 105 km/h:

Voza drugog automobila koji je snimio ove kadrove i koji je sluaj prijavio policiji, navodi da je nakon toga pratio Model 3 narednih 30-ak milja (oko 50 km) i da je voza Tesle sve to vreme i dalje spavao. Takoe je primetio da ima neto vezano oko upravljaa kako se sistem autopilota automobila ne bi iskljuio tokom vonje.

Naime, Tesla je predvideo da – preventive radi – voza mora sve vreme da ovla dri ruke na volanu, inae se ovaj sistem automatski iskljuuje.

Ovo nije prvi sluaj da je kamera snimila nekog vozaa Tesle kako drema tokom vonje autoputem. Slini incidenti zabeleeni su u Kaliforniji prole godine u junu i novembru, a u jednom od tih sluajeva za volanom je bila osoba koja je zaposlena u kompaniji Tesla.Izvorni link

Slični artikli

Top