Stranica
Home > Auto > Vredi milione na prodaju Ford Mustang Bullitt koji je vozio Stiv Mekvin

Vredi milione na prodaju Ford Mustang Bullitt koji je vozio Stiv Mekvin


Originalni automobil iz 1968. koji je legendarni glumac vozio na snimanju filma “Bullitt” bie ponuen na prodaju na aukciji u januaru 2020.Foto: Mecum Auctions

Mekvin je u filmu koristio samo dva ovakva Mustanga, a primerak koji e se pojaviti na aukciji na Floridi voen je u mnogim scenama filma, ukljuujui i onu sa uvenom automobilskom poterom:

Kako navode organizatori aukcije iz kue Mecum, vozilo je nedugo nakon okonanja snimanja prodato, a automobil je narednih 40-ak godina bio “ispod radara”, pa se verovalo da je u meuvremenu zavrio na nekom otpadu ili pod presom.

Meutim, usledilo je iznenaenje – na 50. godinjicu filma “Bullitt”, Mustang se ponovo pojavio u javnosti i to u januaru 2018. na detroitskom auto-salonu.

Foto: Mecum Auctions

Foto: Mecum Auctions

Kao trenutni vlasnik navodi se izvesni on Kiernan, koji je auto nasedio od svog pokojnog oca i koji sada oekuje da e mu ovo vozilo doneti viemilionsku dolarsku zaradu.

Najnovije procene vrednosti automobila jo nisu objavljene, ali oekuje se da e to biti jedno od najskuplje prodatih Fordovih vozila na nekoj aukciji.

Kompanija Hagerty ga je 2018. procenila na oko 4 miliona dolara, ali pretpostavlja se da vredi i vie. Smatra se da je njegova vrednost utoliko vea jer je ostao u originalnom stanju.

Foto: Mecum Auctions

Foto: Mecum AuctionsIzvorni link

Slični artikli

Top