You are here
Home > Društvo > Alkohol, droga i volan ne idu zajedno, posebno kad voze mladi

Alkohol, droga i volan ne idu zajedno, posebno kad voze mladi

Fallback Image


Policija je za vikend, oko tri sata posle ponoći u Ulici Milutina Milankovića, zaustavila automobil marke “opel” kojim je upravljala devetnaestogodišnjakinja, koja je prethodno dvaput prošla na crveno.

Alko-testom je utvrđeno da je imala 1,24 promila alkohola u krvi.

“Alkohol i volan ne idu zajedno, mnogo je jeftinije uzeti taksi, prenoćiti negde, mnogo je jeftinije od novčanih kazni za alkohol, a da ne pričamo o tome da ako skrivite saobraćajnu nesreću pod dejstvom alkohola da ćete platiti svu šetetu koja nastane, a ona se meri milionima dinara”, kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Iste večeri, oko 23.25, u Ulici Milke Lukić policajci su zaustavili automobil kojim je, kako je utvrđeno testom na drogu, pod dejstvom kanabisa i kokaina upravljao dvadesetjednogodišnjak.

“Kad je reč o licima koji voze pod dejstvom alkohola oni su od početka godine izazvali 2.000 saobraćanih nesreća u kojima je poginulo 47 lica, a 1.400 lica povređeno. Ono što je strašno to je da je 4 lica skoro 500 imalo preko dva promila alkohola u krvi što prestavlja nasilničku vožnju”, kaže Aleksandar Radenković iz MUP-a Srbije.

Vozači su zadržani u službenim prostorijama policije i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Mole se roditelji da dobro procene kome daju ključeve od kola i ko sve može da vozi njihovu decu, jer jedino tako, kažu u MUP-u, može se smanjiti broj udesa, gde ginu mladi.Izvor

Similar Articles

Top