You are here
Home > Društvo > AMSS izdao upozorenje za vozače: Oprez zbog KLIZAVIH KOLOVOZA

AMSS izdao upozorenje za vozače: Oprez zbog KLIZAVIH KOLOVOZA

Fallback Image


Saobraćaj je ove večeri umerenog intenziteta, a kiša koja povremeno pada donosi mokre i klizave kolovoze, zbog čega Automoto savez Srbije savetuje vozačima da smanje brzinu kretanja vozila i drže veće odstojanje.

AMSS upozorava i na izmene u režimu saobraćaja zbog radova na pojedinim deonicama, pa tako navodi da je do 1. septembra naredne godine produžena izmena saobraćaja na Obilaznici oko Beograda, na deonici tunel Straževica – petlja Beli Potok, između kružnog toka Resnik i tunela Straževica.

U zoni radova između kružnog toka Resnik i tunela Straževica, saobraćaj će iz oba smera biti preusmeren na novoizgrađenu devijaciju u dužini od 250 metara.

Produženi su i radovi na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Knjaževac (Kalna) i to do 19. maja naredne godine, a reč je o irehabilutaciji kolovoza, te će se zbog toga saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, a svaka deonica je dužine 600 m, dok je razmak između deonica 3 do 4 km.

Od juče do kraja meseca u periodu od 8 do 17 časova na deonica Bumbarevo Brdo – Mrčajevci izvodiće se radovi na sanaciji kolovoza. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, koje je regulisano semaforskom signalizacijom.

U istom periodu na deonici Preljina – Asanovac izvodiće se radovi na frezovanju i mašinskom presvlačenju kolovoza, a u zoni radova saobraćaj će se odvijati usporeno, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz ručno regulisanje saobraćaja.

Do 10. novembra produžavaju se radovi na pojačanom održavanju deonice Negotin – Zaječar, a u toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Prema informacijama Uprave granične Policije u 17 časova na putničkim terminalima na granič nim prelazima nema zadržavanja vozila, dok teretna vozila čekaju na prelazima i to sedam sati na Horgošu, Batrovcima i Šidu, šest na Gradini i Kelebiji, pet sati Bezdanu i Bogojevu, a sat vremena na prelazu Bačka Palanka.Izvor

Similar Articles

Top