You are here
Home > Društvo > Država će reagovati na savete lekara iz vajber grupe koja propagira “ivermektin”

Država će reagovati na savete lekara iz vajber grupe koja propagira “ivermektin”

Fallback Image


– U narednim danima država će reagovati na savete koje dele zdravstveni radnici na vajber grupi koja propagira upotrebu leka Ivermektin – rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Država će u narednim danima uraditi svoj deo posla, jer je velika bruka i sramota da lekari preporučuju lek koji nije registrovan, a koji se koristi u veterini, poručio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je istakao da je Srbija ozbiljna država, te stoga ti lekari neće više biti u prilici da takve stvari rade, bar ne kao zvanični predstavnici zdravstvenog sistema.

Prema njegovim rečima, ko god da su ti lekari i šta god da se dešava u njihovom mozgu, to po svim medicinskim pravilima ne sme da se dozvoli, prema tome država će reagovati u narednih par dana.

“Zamislite vi ste lekar koji leči decu, a preporučujete lek koji nije registrovan i koji se koristi u veterini. Plašim se da je to onda jedno ozbiljno krivično delo, prema tome, ovo je ozbiljna država koja će uraditi svoj deo posla”, zaključio je Lončar.

Podsetimo, opskurna vajber grupa pod nazivom “LRNE – Ivermektin preporuke” koja broji više od 11 hiljada članova, okuplja i lekare koji u njoj pacijentima dele savete i propagiraju lečenje lekom ivermektin koji je u Srbiji registrovan samo za lečenje životinja.



Izvor

Similar Articles

Top