You are here
Home > Društvo > “Javnost će biti obaveštena o uzroku smrti”

“Javnost će biti obaveštena o uzroku smrti”

Fallback Image


U utorak ujutru na Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, preminula je jedna od dve porodilje koje su bile priključene na ECMO uređaj.

U Ministarstvu zdravlja je rečeno da se u bolnici utvrđuju okolnosti smrti, piše hrvatski Dnevnik.

– Sve okolnosti navedene smrti se utvrđuju, a nakon neophodne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih procedura, javnost će o uzroku smrti biti obaveštena od strane Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” – kažu iz Ministarstva.

Direktor Klinike je prošle nedelje rekao da su tri porodilje u teškom stanju na Klinici. Ona je potom apelovala na sve trudnice da se konsultuju sa svojim ginekologom oko vakcinacije.

– Nema zvanične preporuke. Treća faza kliničkih ispitivanja nije sprovedena jer je zaista zahtevna. Međutim, većina međunarodnih javnih zdravstvenih ustanova i ginekoloških društava, kao i naš HZJZ, preporučuju da se trudnice i dalje mogu vakcinisati jer do sada u većini slučajeva nisu zabeležene ozbiljne nuspojave. Opšta preporuka svih ovih društava je da postoji visok rizik kod bolesti da će klinička slika biti teža. Preporučuje se da svaka trudnica razgovara sa svojim ginekologom, koji joj vodi trudnoću, da li će biti vakcinisana ili ne i koji su njeni rizici. Da li su rizici veći ili koristi veće – rekao je Markotić.Izvor

Similar Articles

Top