You are here
Home > Društvo > PUCALI ZIDOVI USLED ZEMLJOTRESA Potres u Kragujevcu pojedinim građanima načinio materijalnu štetu (VIDEO)

PUCALI ZIDOVI USLED ZEMLJOTRESA Potres u Kragujevcu pojedinim građanima načinio materijalnu štetu (VIDEO)

Fallback Image


Tlo u Srbiji ne prestaje da se trese, novi zemljotres pogodio je Kragujevac jutros oko pet časova, nakon čega pojedini građani prijavljuju i materijalnu štetu.

Podsetimo, sinoć je Kragujevac pogodio još jedan zemljotres dvadesetak minuta nakon ponoći, a kako smo pisali, zemljotres se osetio i u Beogradu. Već samo nekoliko sati kasnije tlo se ponovo zatreslo usled potresa jačine 2,0 stepena.

Građane Kragujevca uznemirili su zemljotresi, a na društvenim mrežama pojavio se i video snimak na kom je navodno prikazana i materijalna šteta u vidu velike pukotine na zidu.

Iako je Evropsko-mediteransko seizmološki centar (EMSC) objavio je da je potres magnitude 4,4 stepena po Rihterovoj skali, ubrzo su objavili da je ipak jačine 3,9.

Prema podacima Republičkog seizmološkog centra Srbije, zemljotres se dogodio i sinoć u 23.25 sati i bio je jačine 4,1 stepen po Rihterovoj skali. Zemljotres je, prema podacima EMSC-a, bio na dubini od dva kilometara.

Taj potres se osetio i u centralnim delovima Beograda, ali i u mestima u okolini Kragujevca.Izvor

Similar Articles

Top