You are here
Home > Društvo > Šetnja starijeg bračnog para DIGLA UZBUNU podno Divčibara, a nakon celonoćne potrage supružnici pronađeni zahvaljujući BUCI IZ ŠUPE

Šetnja starijeg bračnog para DIGLA UZBUNU podno Divčibara, a nakon celonoćne potrage supružnici pronađeni zahvaljujući BUCI IZ ŠUPE

Fallback Image


Potraga za starijim bračnim parom iz Mladenovca, čiji nestanak je prijavljen sinoć u mestu Rastovac ispod Divčibara na teritoriji Požege, jutros je uspešno okončana.

Prema saznanjima “Blica”, promrzli supružnici, oboje lošijeg zdravstvenog stanja, su pronađeni tri-četiri kilometra daleko od svoje vikendice, u šupi u koju su se sakrili od mraka i hladnoće.

Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija

Rastovac je vikend naselje okruženo brdima obraslim gustom borovom šumom i pripada teritoriji požeške Mesne zajednice Tometino polje. Mladenovčani ovde imaju svoju vikendicu u kojoj su protetklih dana boravili, a juče popodne, prema priči njihovih komšija, otišli u šetnju i da usput nakupe drva za ogrev.

Muž star 80 godina, inače dementna osoba, i njegova 71-godišnja supruga koja takođe ima zdravstvene probleme, do sinoć se nisu pojavili u vikendici u kojoj su im ostali mobilni telefoni zbog čega je prijavljen njihov nestanak. U potragu za njima, pod pretpostavkom da su se izgubili, odmah su krenuli vatrogasci iz Valjeva, Mionice i sa Divčibara, koji su ih tražili dobar deo noći, ali nisu uspeli da im uđu u trag.

Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija

Noć ispod Divčibara bila je hladna, a potraga je nastavljena rano juros kada su se u nju uključili i vatrogasci iz Užica i Požege češljajući teško pristupačan teren na tromeđi Požege, Valjeva i Kosjerića.

Nešto oko devet sati Mladenovčani su pronađeni tri-četiri kilometra daleko od svoje vikendice. Ispostavilo je se da su zalutali i da su posle višesatnih bezuspešnih pokušaja da se vrate, u vreme kada je počeo padati mrak, ušli u jednu šupu na koju su naišli tumarajući šumom. Vlasnici te šupe, kako se priča, sinoć su čuli neku buku koja je dopirala iz dvorišta ali joj nisu pridavali pažnju misleći da se radi o životinjama.

Šta se prethodne večeri čulo saznali su jutros kada su u šupi zatekli starijeg muškarca i ženu i slučaj prijavili policiji. Odmah potom Mladenovčani su prevezeni u Dom zdravlja u Požegi gde su pregledani i gde im je ukazana pomoć.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top