You are here
Home > Društvo > Studenti FON-a osvojili bronzanu medalju na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja

Studenti FON-a osvojili bronzanu medalju na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja

Fallback Image


Studenti Case Study Club-a FON-a su se takmičili sa renomiranim svetskim univerzitetima i poslovnim školama sa pet kontinenata, saopštio je FON.

Takmičari su kroz šest dana rešavali tri različite studije slučaja iz različitih industrija.

Prva studija slučaja koju su naši studenti rešavali i u okviru koje su najbolje prikazali svoje znanje i veštine je studija slučaja kompanije Bridgehead Coffee., lanac kafeterija i prodavnica kafe iz Otave, glavnog grada Kanade, okrenut održivom razvoju i negovanju lokalne zajednice.

Zadatak koji se našao pred studentima bio je određivanje strategije i plana širenja poslovanja vodeći računa o ciljnoj grupi potrošača, odgovornosti prema lokalnoj zajednici i snabdevačima i ekološkim uticajima.

Tim je bio pohvaljen za precizno definisanje problema, kreativno rešenje i dobro razrađenu strategiju širenja poslovanja, koja je definisana i predstavljena u kontekstu održivog razvoja i u skladu sa ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Na osnovu efektne prezentacije, kao i odgovora na pitanja žirija, studenti FON-a su osigurali prolaz u finale kao prvoplasirani tim iz svoje divizije.

U finalu svu osvojili bronzanu medalju, dok je prvo mesto osvojio tim sa Erasmus Univerziteta iz Roterdama (Erasmus University, Rotterdam School of Management), a drugo Norveška poslovna škola (BI Norwegian Business School).Izvor

Similar Articles

Top