You are here
Home > Društvo > To što je Pavlovićeva mast završila u nosu, mogla je i svinjska

To što je Pavlovićeva mast završila u nosu, mogla je i svinjska

Fallback Image


Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu dr Milanko Šekler otkrio je da je eksperimentisao sa Ivermektinom i naglasio da je korišćenje Pavlovićeve masti u nosu protiv korone primitivan način razmišljanja.

Ivermektin je stari lek koji je iskorenio mnoge zarazne bolesti i dugo se upotrebljava i u veterinarskoj i humanoj medicini. Ja sam zimus eksperimentisao sa Ivermektinom na grupi životinja, tako što sam ih zarazio virusom korona životinja, koji ne prelazi na ljude.

Nisam dobio antivirusno dejstvo, imao sam istu količinu virusa i kod životinja koje su dobijale Ivermektin i kod onih koje nisu. Mnogi ljudi Ivermektin koriste uz dodatnu terapiju i onda ne možete da znate da li je on pomogao ili je u pitanju drugi lek iz terapije – rekao je dr Šekler za K1 televiziju.

Foto: Zoran Žestić / Tanjug

On je dao svoje mišljenje u vezi korišćenja Pavlovićeve masti protiv virusa korona.

– To što je Pavlovićeva mast završila u nosu, mogla je i svinjska, to je primitivan način razmišljanja. Jedini efekat ako omastite nos je da neće moći da vam ulaze lagane leteće stvari – rekao je dr Šekler.

Na informaciju da je prodaja Pavlovićeve masti skočila za 20% dr Šekler je rekao da ga to ne čudi.

– Ne čudi me, to je kao reklama za bilo koji proizvod. Ceo sistem potrošačkog društva se bazira na reklamiranju i prodaji do besvesti. Na osnovu reklame kupujete, tražite posao, putujete, glasate i zadužujete se – sve vam je reklama, a sve ostalo je ništa, prenosi “Telegraf”.

Kada je reč o tzv. antivakserima u Srbiji, dr Šekler je rekao da oni nisu problem samo u našoj državi.

Antivakcioni pokret je stigao kod nas iz Zapadne Evrope, a kod nas se sve loše mnogo lako primi. Propagiranje antivakcerskih stavova iz zapadnih zemalja se izuzetno dobro primio u bivšim socijalističkim evropskim državama. Tim ljudima je ostala percepcija da je ono što država traži sigurno pogrešno, čak i Rusija ima ogroman problem sa vakcinacijom – mišljenja je dr Šekler.

– Dok su ispitivanja u Americi pokazala da bi bi oni najradije primili Sputnjik vakcinu, jer više veruju državnim firmama nego privatnim, a siguran sam kada bi se u Rusiji dozvolila Fajzer vakcina da bi Rusi na nju nagrnuli kao kada se otvorio popularni američki restoran brze hrane – dodao je.

Dr Šekler smatra da će do kraja sveta ostati podela Srba, a i da je vakcinacija dobar primer toga.

– Da Srbija ima milijardu stanovnika poput Indije, mi se ne bismo vakcinisali do kraja ovog sveta, a oni su do sada vakcinisali 80% svojih građana. Mi bismo se do kraja svađali da li treba ili ne treba da se vakcinišemo.

Kinezi dnevno vakcinišu 23 miliona stanovnika, a mi ne možemo da prebacimo 2.000 i to kada se dobro nategnemo – zaključio je dr Šekler.Izvor

Similar Articles

Top