You are here
Home > Društvo > Vučić čestitao Dan vojnih veterana

Vučić čestitao Dan vojnih veterana

Fallback Image


“Svim vojnim veteranima čestitam 4. decembar – Dan vojnih veterana”, poručio je u čestitki Aleksandar Vučić.

U znak sećanja na 1912. godinu i potpisivanje primirja u Prvom balkanskom ratu, koji predstavlja važan istorijski događaj iz oslobodilačkih i odbrambenih ratova Srbije, Vučić je istakao da tradicionalno proslavljamo jedan od najvećih vojnih praznika.

“Pobedu za život, slobodu, pravo glasa i rodnu zemlju, naši preci, ali i vi, osvajali ste bezbroj puta. Imena velikih srpskih ratnika i heroja koji su se borili za očuvanje nacionalnog identiteta i kontinuiteta državnosti srpskog naroda i Vojske vođenih verom u oslobođenje Srbije, upisana su i tokom Prvog svetskog rata, Drugog svetskog rata i ovih poslednjih, za nas ništa manje teških i bolnih borbenih dejstava”, naglasio je predsednik Srbije.

Poručio je je veteranima da proslavom praznika pokazujemo, kako je rekao, da vas ne prepuštamo zaboravu, već poštujemo kao ljude, vrednujući svakog pojedinca koji čini jednu državu jakom, kao i vojsku – jedan od osnovnih temelja stabilnosti uspešne države.

“Poštovani veterani, uz obećanje da će država nastaviti da ulaže napore za poboljšanje života vojnih veterana širom Republike Srbije, čestitam vam praznik!”, navodi se u čestitki predsednika Vučića.Izvor

Similar Articles

Top