You are here
Home > Ekonomija > Bajatović: Očekujemo cenu nižu od 450 dolara za 1.000 kubika ruskog gasa

Bajatović: Očekujemo cenu nižu od 450 dolara za 1.000 kubika ruskog gasa

Fallback Image


BELA CRKVA –

Na razgovorima Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, koji će u Moskvi biti održani krajem novembra, Srbija može očekivati cenu gasa koja će biti povoljnija od 450 dolara za 1.000 kubnih metara, poručio je danas direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović, prilikom puštanja gasa na stanici Tilva, za snabdevanje Bele Crkve.

Bajatović je rekao da se do sada za gasni priključak od 780 evra “Srbijagasu” prijavilo 60.000 domaćinstava, te da interesovanje ne jenjava, a da je izgrađeno 11.000 priključaka.

dusan, bajatovic

Istakao je da “Srbijagas” ima stepen naplate od realnih 92 odsto, iako je sa naplatom i starih dugova on iznosi 98 posto.

Odgovarajući na novinarsko interesovanje o raspisanom konkursu za direktora “Srbijagasa”, dugogodišnji i aktuelni direktor te kompanije Bajatović, kaže da svoje partijske funkcije odavno zamrznuo.

Investicijom od 13 miliona evra u merno-regulacionu stanicu Tilva i gasovod visokog pritiska, omogućena je isporuka gasa za Belu Crkvu i sela na njenoj teritoriji, odnosno za 7.600 domaćinstava.

Bajatović je istakao da će za tu sredinu biti dovoljno gasa i za priključenje više domaćinstava, kao i za razvoj privrede.

On se stanovnicima opštine Bela Crkva izvinio na kašnjenju od godine dana, do koga je došlo zbog “papirologije”.

Predsednica opštine, Violeta Simić, izrazila je zadovoljstvo što je gasifikacija, uprkos kašnjenju, zadovoljna i naglasila da će gas puno značiti za razvoj potencijala Bele Crkve.

Bela Crkva sa gasifikacijom očekuje razvoj koji se u susednom Vršcu, koji je gasifikovan 70 godina ranije, već dogodio, istakao je predsednik skupštine opštine Marjan Aleksić.Izvor

Similar Articles

Top