You are here
Home > Ekonomija > Bespovratna sredstva dodeljena za ukupno 56 zadruga

Bespovratna sredstva dodeljena za ukupno 56 zadruga

Fallback Image


NOVI SAD –

U nedelji za nama završeno je komisijsko ocenjivanje investicionih projekata koji su po osnovu četvrte etape konkursa namenjenog revitalizaciji zadrugarstva, dostavljeni ministarstvu za brigu o selu. Bespovratna sredstva, u iznosu od pola miliona dinara, dodeljena su za ukupno 56 zadruga.

Program podrške zadrugarstvu biće ubrzo nastavljen, najavio je gostujući u emisiji Brazde resorni ministar Milan Krkobabić.

zemljoradnicka, zadruga, azanja

Novac je dobilo 18 starih i to do 15 miliona dinara po zadruzi i 39 novih zadruga, za čije projekte su dodeljena sredstva u visini do 7 i po miliona dinara. Svoje poslovanje unaprediće 15 ratarskih , 21 voćarska, šest stočarskih, po četiri povrtarske, vinogradske i pčelarske, jedna koja se bavi proizvodnjom lekovitog bilja i po jedna turistička i socijalna zadruga.

Ovaj veliki projekat se nastavlja, tako da će uskoro biti objavljen i novi konkurs podrške zadrugarstvu, najavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić

Na konkurs se prijavilo 128 zadruga iz Vojvodine, a njih 16 je dobilo sredstva istakla je predsednica Zadružnog Saveza Jelena Nestorov.

U protekle tri i po godine zahvaljujući projektu 500 zadruga u 500 sela u Srbiji je otvoreno novih 988 zadruga.Izvor

Similar Articles

Top