You are here
Home > Ekonomija > Brnabić: Vlada Srbije ima kapacitet da odbije sve ekonomske udare

Brnabić: Vlada Srbije ima kapacitet da odbije sve ekonomske udarePredsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da država ima kapacitet da odbije sve ekonomske udare poput trenutne energetske krize.

“To zahteva ogroman rad i to ne bi moglo da se uradi da nema saradnje Vlade Srbije i predsednik Republike. Tako uspevamo da odolevamo svim krizama koje su bile do sada i da naastavljamo da rastemo, otvaramo radna mesta, da povećavamo plate i penzije, a da zadržimo makroekonomsku stabilnost i da naš javni dug ne predje 60 odsto BDP-a”, kazala je Brnabić odgovarajući na novinarsko pitanjer, nakon predstavljanja rezultata godinu dana rada trenutnog sastava Vlade Srbije.

Ona je ponovila da država uvek u rezervi drži sredstva za vanredne prilike i krize koje mogu da nastanu, zbog čega je izabran konzervativniji ekonomski model budžeta za narednu godinu.

“To znači da se ide sa rastom plata u javnom sektoru od 7,4 odsto i penzija 5,5 odsto, da bi ostavili značajan prostor za bilo kakvu nepredvidjenu okolnost. I pored svrega, očekujem da se u 2022. godini nastavi trend rasta BDP-a, plata i penzija i životnog standarda, tako je budžetirano, a budžet će se uskoro naći u Skupštini”, kazala je Brnabić.


//Izvor

Similar Articles

Top