You are here
Home > Ekonomija > Cene kvadrata stanova neće padati ni u narednoj godini (AUDIO)

Cene kvadrata stanova neće padati ni u narednoj godini (AUDIO)

Fallback Image


Ogromnu većinu čine dozvole za izgradnju zgrada, konkretno stanova.To pravilo važi za Srbiju, Vojvodinu, sve češće i za gradove u unutrašnjosti.

jugovicevo, stanovi, bezbednjake, 02

“Podaci kažu da je za prvih 6 meseci ove godine izdato za 40 odsto više građevinskih dozvola u Vojvodini nego prošle godine. To je zapravo 4 i po hiljade dozvola ” rekao je sekretar Udruženja industrije u Privrednoj komori Srbije Zoran Trpovski. Novogradnja predstavlja 88 odsto od ukupno predviđenih vrednosti radova u Pokrajini.

Trend intenzivne građevinske aktivnosti će u domenu stanogradnje ali i u velikim investicionim radovima, rasti. To povećava ulogu značaja i vrednosti građevinske industrije. Veliki su inputi raznih proizvoda koji se ugrađuju u građevinske objekte.

“Ukupna vrednost stanogradnje u zemlji je oko 4.2 milijarde što je oko 10 odsto BDP a činjenica da se oko 80 odsto proda za gotovinu znači da je stanogradnja postala ne samo činjenica stanovanja već i element ulaganja. Samim tim rastu cene zakupnina u gradovima.

“Stalno se pominje pregrejana tražnja i da će doći do smirivanja cena ali za sada nismo svedoci toga” izjavljuje Trpovski. Ubeđen sam da ni u narednoj godini ne možemo očekivati smanjenje cena kvadrata.Izvor

Similar Articles

Top