You are here
Home > Ekonomija > Ćuprija dobila pet miliona dinara za ugradnju solarnih panela

Ćuprija dobila pet miliona dinara za ugradnju solarnih panelaMinistarsto rudarstva i energetike dodelilo je opštini Ćuprija pet miliona dinara na javnom pozivu za subvencionisanje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Kako su objasnili u opštini Ćuprija, finansiranje programa energetske sanacije porodičnih kuća, koji sprovode lokalne samouprave, ići će po istom modelu kao i u slučaju javnog poziva za zamenu stolarije 50 odsto novca obezbedjuju lokalne samouprave i ministarstvo, a 50 odsto plaćaju sami gradjani.

To znači da će opština Ćuprija, sa sopstvenim sredstvima i sredstvima iz Budžetskog fonda za unapredjenje energetske efikasnosti Srbije, za ove namene raspolagati sa deset miliona dinara, a da će ukupna suma u ovogodišnjem projektu ugradnje panela na teritoriji te opštine, sa sredstvima gradjani koji su zainteresovani za ovaj vid energetske sanacije porodičnih kuća, iznositi 20 miliona dinara.

Ministarsto rudarstva i energetike za potrebe ugradnje solarnih panela ove godine izdvojilo je podsticajna sredstva za 37 opština i gradova u iznosu od oko 97,6 miliona dinara.

Opština Ćuprija je jedna od devet lokalnih samouprave koje su na ovom javnom pozivu dobile maksimalni iznos sredstava – pet miliona dinara.


//Izvor

Similar Articles

Top