Stranica
Home > Ekonomija > Dodatnih 2,7 milijardi za putnu infrastrukturu

Dodatnih 2,7 milijardi za putnu infrastrukturu


Zorana Mihajlović je sa čelnicima lokalnih samouprava iz ovog kraja razgovarala o tekućim i budućim projektima iz oblasti infrastrukture. 

“ObiÄŤaj ministarstva koje vodim je da budemo na terenu i razgovaramo sa ljudima o projektima vaĹľnim za graÄ‘ane. Danas smo napravili dogovore o realizaciji projekata u putnoj, ĹľelezniÄŤkoj i komunalnoj infrastrukturi. Samo će u drumski saobraćaj biti uloĹľeno dodatnih 2,7 milijardi dinara, dok u ĹľelezniÄŤki saobraćaj u ovom kraju ulaĹľemo 11 milijardi i to za deonicu od Niša do ZajeÄŤara i rekonstruisanu prugu PoĹľarevac–Majdanpek”, rekla je ministarka. 

Mihajlovićeva je pohvalila lokalne samouprave u Zaječarskom okrugu rekavši da je projektno-tehnička dokumentacija za brojne projekte spremna.

“Naš budĹľet je stabilan, znamo prioritete i imamo spremnu dokumentaciju za mnoge projekte. U toku je priprema projektno-tehniÄŤke dokumentacije za put od Paraćina do ZajeÄŤara, procenjena vrednost radova je oko 600 miliona evra. SreÄ‘ujemo Ĺľeleznicu – pruge i ĹľelezniÄŤke stanice i polako ćemo dobiti potpuno novu sliku srpske Ĺľeleznice”, naglasila je Mihajlovićeva. 

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić zahvalio se potpredsednici Vlade i njenom timu na podršci. 

“Razgovarali smo o ozbiljnim temama vezanim za infrastrukturu i dogovorili realizaciju projekata ÄŤija vrednost prevazilazi višegodišnje budĹľete ZajeÄŤara”, rekao je NiÄŤić.  

Načelnik Zaječarskog okruga Vladan Paunović istakao je da je današnji sastanak odličan primer odnosa republike prema lokalnim samoupravama. 

“Otvorili smo brojna pitanja koja lokalne samouprave ne mogu da realizuju same, a sve u cilju kvalitetnijeg i boljeg povezivanja sa ostatkom Srbije i kvalitetnijeg Ĺľivota naših sugraÄ‘ana”, zakljuÄŤio je Paunović. Izvorni link

Slični artikli

Top