You are here
Home > Ekonomija > FIC sutra predstavlja Belu knjigu 2021

FIC sutra predstavlja Belu knjigu 2021

Fallback Image


Svečanosti će prisustvovati, kako je najavio FIC, premijerka Ana Brnabić, šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre, predsednik Saveta stranih investitora i generalni direktor Telenora Srbije Majk Mišel, kao i glavni urednik Bele knjige 2021 Miroljub Labus.

savet, stranih, investitora

Bela knjiga je već skoro dve decenije način na koji FIC daje preporuke za privredni rast i bolji životni standard građana Srbije, saopštio je FIC.

Kroz konkretna pitanja i postavljanje smernica za unapređenje poslovne klime, Bela knjiga prati rezultate i napredak rešavanja problema u regulatornom okviru.

Tokom događaja biće organizovana i aktivna panel diskusija u kojoj će učestvovati potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ministar finansija Siniša Mali, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, Žiofre i Mišel.

Bela knjiga je prvi put objavljena 2003. godine, kao sveobuhvatan skup preporuka za unapređenje poslovne klime u Srbiji u najrazličitijim oblastima.

Posebna pažnja usmerena je ka daljem napretku Srbije ka integraciji u EU, kao i na oblasti koje članice Saveta prepoznaju kao prioritetne: porezi, radno-pravna regulativa, inspekcijski nadzor i bezbednost hrane, nekretnine i građevinarstvo, stečaj, devizno poslovanje i digitalizacija.Izvor

Similar Articles

Top