Stranica
Home > Ekonomija > FlyBosnia osvaja Evropu: Počinju prvi letovi za London, Pariz i Rim

FlyBosnia osvaja Evropu: Počinju prvi letovi za London, Pariz i Rim


Sarajevo — FlyBosnia planira da uvede svoje prve letove ka evropskim destinacijama, nakon što je pokrenula letove za Saudijsku Arabiju i Kuvajt ovog meseca.


Izvor: exyuaviation.com

FOTO: Epa, GUILLAUME HORCAJUELO

Ova aviokompanija je postavila reklame širom Sarajeva, navodeći da će London, Pariz i Rim biti njegove prve evropske tačke i da će “uskoro doći”.

Fly Bosnia je ranije najavila da razmatra i aerodrome Getvik i Luton za svoje operacije u Londonu.

Oni će sada prvi put povezati Sarajevo sa Velikom Britanijom, nakon što je British Airvais obustavio usluge za glavni grad Bosne i Hercegovine 2009. godine, dok će se letovi za Pariz nastaviti deset godina nakon što je Air France obustavio svoje letove za Sarajevo, prenosi portal exyouaviation.

Mi smo avio-kompanija koja pruža pristupačne direktne letove prema ključnim destinacijama za kojima znamo da postoji potražnja, saopštili su iz FlyBosnia.

“Proveli smo opsežno istraživanje tržišta u cilju stvaranja inovativnog i održivog koncepta”, naveli su.

Zbog velike potražnje za aerodromskim slotovima, kao i zbog velike gužve u vazdušnom prostoru, uvođenje novih linija traje duže nego što je očekivano.

FlyBosnia ima u svojoj floti dva aviona Airbus A319, a potrebna su im još dva istog tipa za naredni peroiod.Izvorni link

Slični artikli

Top