You are here
Home > Ekonomija > Fond Evropski poslovi olakšava put investitora do vojvođanskih gradova (AUDIO)

Fond Evropski poslovi olakšava put investitora do vojvođanskih gradova (AUDIO)

Fallback Image


Opštine i gradovi Subotica, Sombor, Apatin, Zrenjanin, Kikinda i Inđija, prvi su imali priliku da prikažu svoje potencijale i planove.

imagecachezz

“Vođeni smo idejom novog finansijskog okvira EU za period 2021 do 2027 godine, a sve u svrhu postavljanja realnih prioriteta na osnovu kojih će se pripremati projekti koji bi mogli biti finansirani iz eksternih izvora” kaže Aleksandar Simurdić iz Fonda Evropski poslovi.

Nije samo reč o evropskim sredstvima.

Kikindski potencijali su nedavno predstavljeni i na sajmu u Minhenu.

Inicijativa Fonda Evropski poslovi otvara nova vrata Kikinde potencijalnim investitorima, smatra gradonačelnik Nikola Lukač.

Grad Kikinda nudi određene lokacije u dve industrijske proizvodnje namenjene greenfild investicijama a po njemu, prednost im je brza saobraćajnica kod graničnog prelaza Nakovo koja će doprineti atraktivnosti tih investicija za lokacije koje su u vlasništvu garda, retail centre velnes spa i naravno opštem podizanju turističkih potencijala.

Od ulaganja u modernizaciju putne infrastruktura još veći priliv investicija očekuje i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

“Zrenjanin dobija najveću investiciju u Srbiji a to je izgradnja pneumatika kineske kompanije Ling Long. Investicija je vredna milijardu dolara i doneće 1200 radnih mesta a očekujemo u decembru probnu proizvodnju. Vrlo brzo će početi gradnja auto-puta u punom profilu od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada što će dovesto dodatno do privlačenja stranih investicija” rekao je Salapura.

Ova investicija će značiti punjenje budžeta a to znači, nove puteve, vrtiće i uopšte bolji život Kikinđana i žitelja 22 naseljena mesta.

Više investicija, novih radnih mesta i poreskih prihoda za mnoge i manje razvijene sredine od Zrenjanina, su prilika za demografski napredak ili barem opstanak.

Fond EP će u narednih 10 meseci svim gradovima i opštinama omogućitio da svoje privredne potencijale predstave potencijalnim investitorima.Izvor

Similar Articles

Top