You are here
Home > Ekonomija > Inicijativa Bitka za Košutnjak: Zbog metroa svako domaćinstvo u Beogradu biće zaduženo 7.000 evra

Inicijativa Bitka za Košutnjak: Zbog metroa svako domaćinstvo u Beogradu biće zaduženo 7.000 evra


Inicijativa Bitka za Košutnjak saopštila je povodom sednice Skupštine grada Beograda zakazanoj za sutra, na kojoj će se odbornici izjašnjavati o Predlogu plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu u vezi početka gradnje metroa, da “Srbija u svojoj istoriji nikada nije bila u situaciji da ovako mali broj odbornika odlučuje o ovako važnoj temi i enormnom finansijskom opterećenju”.

U današnjem saopštenju inicijative se navodi da su “to pitanja koja su od velikog značaja ne samo za gradjane Beograda već i za celu Srbiju, jer će medjunarodnim kreditima biti zaduženi svi gradjani Srbije”.

“Sa najavljenom cenom od preko pet milijardi evra to znači da će svako domaćinstvo u Beogradu biti zaduženo sa 7.000 evra a da gradjane niko ništa nije pitao da li su saglasni. Grad Beograd nema privredu koja može da finansira ovakav projekat”, piše u saopštenju.

Inicijativa Bitka za Košutnjak navodi i da je predsednik komisije za planove i gradski arhitekta Marko Stojčić “odbio da im preda snimak javne rasprave, koji je trebalo direktno da prenosi gradska televizija Studio B”, ali je prenos prekinut kada je trebalo da govore organizacije koje se protive tom projektu,  medju kojima je i Gradjevinski fakultet.

“Zbog toga ne samo gledaoci već i odbornici nisu imali priliku da čuju reči vrhunskih stručnjaka. Samim tim gradski odbornici nemaju informacije i podatke na osnovu kojih bi mogli da donose odluke u ime svih gradjana Beograda”, navodi se u saopštenju. Dodaje se da će Bitka za Košutnjak “nastaviti započetu sistemsku borbu sa krajnjim ciljem da metro povezuje ljude a ne njive i tajkunska buduća naselja”.
//Izvor

Similar Articles

Top